søndag den 19. august 2012

Er det for varmt for hundene?


Årets varmeste dag, og jeg havde heldigvis ikke planer af nogen art. Megan og jeg cyklede til bageren efter morgenbrød, og så stod den ellers på ren afslapning herhjemme. Jeg fik gjort rallybanerne klar til Islandsk Fårehundeklubs rallyprøver på fredag. Og jeg fik læst en del af Kenth Svartbergs Bra relation, som længe har ligget og kaldt på mig. Men i dag var vejret altså perfekt til at ligge i skyggen i haven og læse om relationer mellem mennesker og hunde.

Da klokken var omkring 17:30 var temperaturen faldet til 25 grader i skyggen. Og jeg tænkte, at det var da perfekt at se om hundene ville arbejde i den varme. Så jeg gjorde klar til en fuld LP1 med Max, og fik lokket Kirsten til at være prøveleder.

Max gik som en drøm! De eneste øvelser jeg har kommentarer til er lineføring og næseprøve. Lineføring var uden line (= fri ved fod), og bortset fra lidt slingren var det meget flot. Vi har arbejdet rigtigt meget med apporteringsdelen af næseprøven og i dag så det ret godt ud, han søgte flot, fik skubbet den rigtige pind lige op ad en af de andre, så han havde to i munden på vejen tilbage, fik smidt den "forkerte" og endte i plads med den rigtige – meget flot arbejdet af ham! Og så lå han for første gang i et fuldt minut i dækken!

Ja, den store udfordring er at være på udebane, men det føles rigtigt godt at opleve at det hele fungerer på hjemmebane.

Så blev det Lille Bjørns tur. Jeg havde planlagt et lille program, som blev udvidet med en ekstra springapportering, fordi Kirsten ikke fik set den første.
  • Stillingsskift: 6 skifter, alle i første forsøg og han rykkede max ½ længde frem
  • Springapport: Skæv plads ellers super
  • Indkald med stå: 17 meter, stoppet lige på kanten
  • Næseprøve: Finder perfekt, smider lige i pladsen
  • Springapport: Anelse skæv plads ellers super (nu skal jeg arbejde på pladsen fremfor at fastholde)
  • Indkald med stå: 17 meter, stoppet ok
Jeg kan garantere for at begge hunde gerne vil arbejde mere, men det var slut. De fik aftensmad alle sammen, og Kirsten og jeg fik fokus på vores egen arbejdsmad. Skøn bonussommerdag.

Den næste uge bliver i hundenes tegn (igen igen!). Mandag undervisning på to LP-hold i Jersie, tirsdag ingenting (!!!), onsdag rallyhold med Max og undervisning på LP-hold i Osted, torsdag tre hold hos Johanna (Megan rally, Max og Lille Bjørn LP), fredag dømme LP og rally til Islandsk Fårehundeklubs mesterskaber og derfra til Skive for at deltage i DM i rallychampionklasse lørdag med Megan. Søndag er ikke planlagt, men jeg er ved at blive lokket til at deltage i en kredsprøve i rally ...

1 kommentar:

annie sagde ...

Det lyder som en Megan god ide med en rallyprøve i det Nordjyske :-))