torsdag den 16. august 2012

Har et afbud …

Torsdag træner jeg LP hos Johanna, først med Max og så med Lille Bjørn. Inden Max’ hold er der et rallyhold. Lidt over 16 kom en sms fra Johanna: "Har et afbud på rally holdet, hvis du vil deltage med M i aften 17.45." Jeg havde overvejet at spørge Johanna om jeg måtte træne med, men synes måske at tre hold i træk var lige i overkanten. Men det tog altså ikke mange sekunder at beslutte sig for et "Ja tak!!!" som svar.

Det viste sig, at der nærmest var en epidemi af afbud, så Lonni med Mayday og jeg med Megan fik en luksustime. Forskellige sjove og drilske baner, med gode kombinationer, heriblandt nogle som ikke ville kunne forekomme på en bane (fx løbe frem til hund foran og bakke væk), og et fantastisk fristende 8-tal med cirka 10 forskellige fristelser, kombineret med en kegleopstilling, så vi på skift skulle lave noget blandt fristelserne og noget ved keglerne.

Og så opfandt Johanna til lejligheden en ny konkurrence: ekvipage 1 udfører øvelse, ekvipage 2 gentager, ekvipage 2 udfører øvelse, ekvipage 1 gentager; og så fremdeles til den ene fejler.

Megan gik fantastisk! Efter nogle remindere huskede jeg 1) at sige hvad jeg ønskede hun skulle lave, 2) lod være med bruge irrelevante ord som ”Megan” og ”Kom” og 3) belønnede intensivt, og prøvede at huske at gøre det mest for bevægelser. Megan var i den grad på, så vi arbejdede i 50 minutter før jeg stoppede. Hold da op hvor føltes det godt, og hvor er Megan dog en dejlig og dygtig hund. Så hvis føreren gør sig umage gør de det faktisk ualmindeligt smukt sammen.

Max var næste kursist. Fællesøvelserne brugte jeg kun til at få succeser med fællesdækken, og jeg må sige at det gik fint. Han rejste sig ikke en gang, før jeg havde klikket, og jeg prøver nu stille og roligt at få den øvelse bygget op. Vi trænede det meste af LP1-programmet og lidt LP2-elementer.

Jeg prøvede ved tre lejligheder at tage linen af, da vi var langt væk fra de andre, og hver gang tog han en springtur og kom tilbage igen … Vi fik også arbejdet lidt med nogle af skiltene på rallybanen.

Med Johanna arbejdede vi først med næseprøve: diskrimineringen er helt sikker, men han tager pindene i munden og smager på dem. Men ender usvigeligt sikkert med den rigtige, og med en ekstra kommando kommer han flot på plads med den. Det begynder at ligne noget.

Endelig fri ved fod, som gik ret pænt, men bestemt ikke var vores mest imponerende. Det var allersidste øvelse og ok. Jeg fik også talt med Johanna om håndtering af springturene.

Så var det Lille Bjørns tur. Der var ikke så lang tid til opvarmning, og det kunne måske være forklaring på hans noget ukoncentrerede indsats i dag. Fællessitten fik fint, men han rejste sig i fællesdækken efter cirka 1½ minut fordi han skulle snuse, og jeg valgte at forstærke to gange under resten af øvelsen. Bortset fra næseprøven fik jeg arbejdet med hele LP-programmet og det gik fint med næsten alle momenter, men han var meget fokuseret på underlaget mellem øvelserne.

På trods af det gik han pæn fri ved fod, og han tog alle 3 positioner under gang superflot.

Min valgfri øvelse var indkald med stå, hvor jeg fik Johannas ord for at det ser fornuftigt ud – og mine egne for at jeg gerne vil gå for hurtigt frem. Så, jeg skal huske at variere afstand, og huske at være konsekvent. Og jeg skal huske at arbejde med forkommando, for hvis man ikke véd det kan man ikke se om det er et stillingsskift eller et indkald jeg vil gå i gang med, når jeg går fra ham og vender mig mod ham.

Jeg var først i rotationen på sidste hold, så jeg kunne tage tidligt af sted. Dvs. jeg skulle da også lige gå rallybanen med Lille Bjørn inden vi tog hjem, og det gik rigtigt godt. Jeg tror bjørnen var varmet op på det tidspunkt.

Jeg tog hjem efter godt tre timer med tre hunde, som alle havde arbejdet godt, og med en ualmindelig god fornemmelse i maven for alles vedkommende. Det er bare skønt at have tre dejlige hunde at arbejde med, og den rene luksus at gå tre hold i træk hos en som altid superinspirerende og supermotiverende Johanna.

Ingen kommentarer: