torsdag den 23. august 2012

Klar til DM

I aften var jeg ligesom sidste uge ekstraordinært på tre hold i træk hos Johanna: Megan i rally, Max og Lille Bjørn i LP. Det ekstraordinære var at jeg trænede med Megan, vi er ikke fast på holdet, men har fået lov til at deltage to gange for at kunne være helt skarpe til DM på lørdag.

Og jeg føler virkelig at træningen de to gange og den træningsmæssigt meget succesfulde generalprøve i lørdags har båret frugt. Megan er ligeså dygtig som hun hele tiden har været, men hendes fører er blevet en hel del skarpere. Hvis jeg er 100 % fokuseret er Megan det også, så enkelt er det. Nøgleord:
  • Kontakt før start og fra første skridt
  • Belønning for bevægelse med kontakt
  • Huske at belønne nogle af de mange flotte stationære øvelser
  • Huske at sige plads når jeg vil have kontakt på venstre side og whisky når jeg vil have kontakt på højre side
  • Huske ikke at rette ind efter Megan, hold tempoet og hun søger op
  • Husk at sige hvad jeg ønsker: sit, stå, dæk, bliv osv.
Og skal jeg naturligvis har styr på alle skiltene, så jeg kan have fokus Megan. Det er så enkelt alt sammen, jeg skal bare huske at gøre det konsekvent :-) Jeg føler virkelig at vi møder frem til DM i topform!

Så blev det Max’ tur, igen med dobbeltline. Tøjsnoren havde jeg gjort noget kortere, og jeg klipper endnu mere af til næste gang. Det er helt sikkert at det har en effekt at have snoren i Max, men jeg bilder mig ind at han ikke lægger mærke til den efter et stykke tid? Træning gik supergodt, jeg var specielt tilfreds med lineføring i regnvejr, og lineføring langs hønsegården med fuld kontakt.

Fællesdæk: Over to forløb lå han i godt to minutter, med i alt 4 belønninger (cirka efter 20-30 sekunder). Jeg var godt 10 meter ude, og så længe har han aldrig ligget tidligere. Jeg kunne oveni købet belønne og gå væk og han blev liggende (det har vi altså også trænet hjemme, men alligevel).

Endelig næseprøven, hvor søget er flot, og han med en ekstra pladskommando kommer pænt ind med den. Der er stadig masser af detaljer at arbejde på, men grundlæggende hænger øvelsen sammen.

Så var det Lille Bjørns tur. Fællesøvelserne sad lige i skabet. Stillingsskift og springapport gik fint. Indkald med stå, hmmm, jeg har hævet kriterierne for hurtigt, og er nu gået tilbage til 5-8 meter, og har flotte stop; nu SKAL jeg bygge stille og roligt op …

Fremsending voldte lidt kvaler. Først et felt helt uden forstyrrelser, hvor han tydeligt så feltet, men stoppede lige udenfor (jeg sendte fra ca. 25 meter). I andet forsøg landede han lige inde i feltet. Da vi skulle træne det med forstyrrelser var han vildt optaget af græsset, og løb slet ikke mod feltet. I tredje eller fjerde forsøg fra ret kort afstand kom han derud.

Endelig dirigeret apport. Det var ret store apporter for Lille Bjørn, så det var ok at han ikke kunne holde så godt i afslutningen, men jeg skal stadig arbejde med dirigeringen, og jeg skal ikke mindst arbejde med udgangen til kegle og forstærkning i at blive ved keglen. For Lille Bjørn gik da lige så flot på Johannas værsgo; han er rigtig glad for at apportere :-)

Men som næsten altid, det føltes generelt rigtigt godt med alle tre hunde. Lækker træningsaften.

Nu er bilen pakket klar til at tage til Feddet i morgen, de sidste aftaler med Annie Tirasmor er på plads, og det bliver skønt at opleve Islandske Fårehunde i LP og rally. Herunder de to superchampionekvipager Annie og Tira samt Sidsel og Bylgja. Hjemme igen pakker jeg om, og så tager Megan og jeg til Skive, hvor vi satser på en god nats søvn, så vi kan møde friske og oplagte til DM lørdag. Hvis teknikken vil er der nyt på Facebook og i bloggen også de kommende tre dage.

Ingen kommentarer: