søndag den 29. maj 2016

Beat It!


Hundedagene 2016 er vel overstået.

Jeg har været med til at arrangere Hundedagene, så jeg er måske lidt inhabil, men jeg vil ikke tøve med at betegne Hundedagene som en succes. Der er kommet en lind strøm af positive evalueringer af weekendens 9 kurser, jeg har fået en lang række positive tilkendegivelser både fra deltagere og undervisere i dag, og så er det sjovt at have været med til at få det til at ske.

Rammerne har været fantastiske. Vi kan ikke takke Dansk Hundeskole Roskilde nok, for at vi har fået lov til at leje deres pragtfulde areal, klubhus mv., det har været de perfekte rammer for Hundedagene 2016.

I dag havde jeg selv fornøjelsen at være med Anja Freestyle hold med Max.



I første runde skulle vi tænke selv … Vi skulle i grupper på to udtænke mindst 10 forskellige udgaver af hund går rundt om pind, med stigende sværhedsgrad. Jeg var i gruppe med Louise, og da vi kom ind i den rigtige tankebane væltede det bare ud med ideer. Hund går rundt om pind med håndsignal. Hunden går rundt om pind på verbalt signal. Fører har hånd på pind. Fører går med. Før går modsat. Der kommer afstand på osv. osv. Det handlede om at tænke sværhedsgrad, den samme adfærd fra hunden, kan udføres på masser af forskellige niveauer, og afhængig af ens niveau, kan man variere sværhedsgraden.


Næste runde bestod i at vi skulle gå med hund til Michael Jackson Beat It!, og på hvert "Beat It" skulle vi lave en spin eller twist, der blev spillet et stykke, så der var 9 i alt.

Det handlede om timing. Afhængig af hundens tempo mv. skal signalet til adfærden times, så adfærden kommer præcis der, hvor man ønsker det. Jeg synes godt nok Max’ snurrede ret langsomt i dag, og jeg måtte tidligt stoppe træningen, for han var da bare helt færdig. Hård dag i går både med træning og leg og hygge med Frasse, da vi kom hjem i går, så det var bare ikke mere tilbage i ham. Men det var virkeligt inspirerende at afprøve timing på et helt fremmed nummer.

Anja tog bestik af situationen, og det var helt klart at andre end Max var trætte, så en hurtig justering af programmet og weekendens måske mest spændende opgave: Vi blev sat sammen i to grupper med fire i hver, og vores gruppe skulle med fire paraplyer som potentielle rekvisitter og fire førere med fire hunde på 1½ time skabe et 6+ nummer til filmudgaven af Singin’ In the Rain (de første godt 1 minut), som vi skulle optræde med til sidst.

Jeg var i gruppe med Louise, Mia og Anja og det var en vildt spændende proces. Hvad kunne vores respektive hunde, hvor var der clues i musikken, vi skulle reagere på, skulle vi arbejde synkront, osv. osv. Jeg havde Max inde første gang cirka 8 minutter før vi skulle vise nummeret, hvor den anden gruppe havde arbejdet med hund næsten fra starten.

Det var præcis hvad det handlede om, at udvikle et nummer har mange forskellige tilgange, og der er ingen facitliste. Og det er meget inspirerende at udvikle nummeret i en gruppe.

Formiddagen sluttede med en gang forstyrrelsestræning, hvor vi skulle gå vores nummeret til Michael Jackson musik, og Anja styrede belønningen ved at stoppe musikken, ligesom i går, og jeg sprang over, for det var Max bestemt ikke klar til.


Max og jeg var på som de første efter frokost, og jeg valgte præcis samme tilgang som i HTM i går. Fortælle, hvor vi var i processen, og bede om input til ”det hele”. Jeg gik nummeret med Max og musik én gang, og derefter foregik det hele uden hund og med masser af gode kommentarer fra både Anja og fra de øvrige kursister. Vi nåede kun at arbejde med den første fjerdel af nummeret, så det er godt jeg er på hold hos Anja i morgen aften, og kan arbejde videre med det der. Nogle af kommentarerne:
  • Jeg skal udnytte arealet bedre
  • Jeg skal længere tilbage i forhold til dommerne, så de kan se os arbejde
  • Jeg skal lave starten mod dommerne fremfor sideløns
  • Jeg skal time stoppet i startpositionen bedre
  • Jeg skal lægge pause før slalommen starter
  • Jeg skal mellem fjerde og femte slalom flytte stokken, så den er klar til follow efter femte slalom
  • Jeg skal pause før follow
Det var meget inspirerende, og jeg nyder bare at høre hvordan ALLE byder ind med ideer.

Det var også meget inspirerende at se de andre deltagere arbejde med deres programmer. Jeg har arbejdet omkring et år med HTM og ganske kort tid med FS, og jeg kan kun gentage, hvad jeg tidligere har skrevet og sagt: Det er en ny og helt anderledes verden, end jeg har vær vant til, og det er bare sjovt og inspirerende at nørde med alt det, der skal ende i en fantastisk performance, som skal bjergtage publikum.

Ingen kommentarer: