tirsdag den 3. maj 2016

I feel fine

Max tilbage hos far :-) (Foto: Emmy Simonsen)

Det var en rigtig god weekend i Roskilde. Der var nogle få negative situationer, som blev håndteret konstruktivt. Generelt følte jeg mig overskudsagtig og i rigtig god balance, og bortset fra et par prøver med lidt anspændelse pga. Max (at han skulle smutte), havde jeg en rigtig god følelse til alle prøverne.

Jeg har lige genset HTM-programmet. Jeg synes der var flere gode passager, selve springturen blev håndteret ret cool, og det var ok alt taget i betragtning.

Selvom pointene for Megan var beskedne, var der ingen prøver, der gik decideret dårligt. Jeg har fået flere positive reaktioner om mit samarbejde med Megan fra personer, der betyder noget for mig, og det føles rigtigt godt. Til morgendagens rallytræning hos Johanna har hun snuppet Max’ plads, og vi har også booket en time på Birgits ekspert/championhold i Herfølge. Fokus er at få signaler, som er klare for en døv hund. Som jeg skrev i mit oplæg til Birgit: ”Mit fokusområde med Megan, er at få arbejdet med visuelle signaler til bl.a. sit (plads), ind foran (modsat skift side foran og hund rundt om fører) og stoppe hende ved udløb, når hun har ryggen til ...”.

Lille Bjørns indsats var virkelig flot, og jeg kan roligt sige at de 10’ere vi fik var min skyld. Han er superskarp, og som Anita nævnte for mig, han får næsten ikke 1’ere. Han kan øvelserne og vi skal bare være lidt mere stabile i bakken, så er han bare blandt de bedste i landet. Jeg synes det var meget sejt at han kløede på i 5 prøver på en weekend, og med lige stor energi til hver prøve. Selv regnvejrsprøven arbejdede han ihærdigt i.

Max har jeg spekuleret meget over, og jeg har jo for det første fået bekræftet, at det var en rigtig god idé at sætte alle resultatmål i år til side. Jeg skal også have en mere struktureret tilgang til at arbejde med opbygge hans selvtillid, men det har jeg også planer for (på tegnebrættet). De indebærer bl.a. at vi fastholder alle de prøver, vi er tilmeldt, men fastsætter kriterier for gennemførelsen ud fra de ydre rammer, så det ikke bliver så svært for ham.

Samlet har jeg en rigtig god følelse med alle tre hunde og måske allermest med min egen mentale håndtering af hele weekenden. Det føles rigtigt rigtigt godt.

Til aften havde jeg sidste runde af intensivkurset i rally for Spaniel Klubben og det gik nok cirka som jeg havde forventet. Jeg beder alle deltagerne om at læse med her, så der kommer lidt mere information end jeg normalt ville skrive :-)

3 begynderbaner med alle 34 skilte

Jeg havde bygget tre begynderbaner med 11, 11 og 12 skilte, tilsammen alle begynderskiltene – som er de skilte vi har arbejdet på de to tidligere runder.

Et par af banerne i praksis

Jeg kan garantere for, at der er trænet en del hjemme, men det var alligevel noget andet med et prøvelignende setup, kantbånd før startskiltet, mig med dommerpapirer, rigtig banegennemgang osv. Jeg kunne mærke lidt konkurrencenerver, og der kom også nogle 10’ere, som jeg var rigtig glad for. Jeg er sikker på at alle husker:
  • Ikke at stoppe op i ikke stationære øvelser
  • Ikke at tage hjælpeskridt, når hunden først sidder foran
  • Vende foran skilte med retningsskift
  • Tælle højt  I flere af øvelserne fx spiralerne
  • Og en række andre detaljer
Skiltene kan de, men til en konkurrence er det også vigtigt at vide, hvad en skæv plads er og at en stram line er meget bedre end at vente på hunden i en spiral.

Der var nogle IB’er på de i alt 12 banegennemgange, men én deltager bestod alle 3 gange, en anden 2 gange, og de sidste 2 hver 1 gang. Så alle prøvede fornemmelsen af at gå en bestået prøve. Og at det først og fremmest er 10’ere der skal undgås, hvis man vil bestå.

Det er hårdt at være spaniel under en banegennemgang

Vi fik også lejlighed til at tale om det at træne op til prøve, springet fra et moment til et skilt til en hel bane, om variabel belønning og uforudsigelighed.

Man kan nå rigtigt meget på en god time, og jeg er stolt at kursisterne som på tre gange er rykket rigtigt langt. To skal debutere i rally 14. maj og de er helt klar til den prøve!

Jeg fik i øvrigt en mail fra en af deltagerne efter den første træningsrunde: ”Sjældent er jeg kommet hjem fra hundetræning og synes det har været skægt hele vejen igennem – Jeg tror også (Hunden) nød at være med. Tak til dig for denne appetitvækker til Rally – og tak for fornem træning hvor både hund og især fører følte sig godt tilpas”.

I feel fine :-)

Ingen kommentarer: