onsdag den 18. maj 2016

Rally er en sport for alle


Laila med Donna og Amanda med Osseau

I forbindelse med aftenens rallytræning blev de første rosetter til vinderne af rally champion cup 2015/16 uddelt. Konkurrencen er beskrevet på Annies hjemmeside, og fortsætter i 2016/17.

Laila og Donna vandt dels for at være ældste fører med 5 kvalificerende resultater, dels for at være bedst placerede collie. Amanda og Osseau vandt dels for at være yngste fører med 5 kvalificerende resultater, dels for at blive nr. 8 sammenlagt.

Jeg har bl.a. givet rosetterne til yngste og ældste fører; det er skønt at se, at rally er for udøvere i alle aldre (både førere og hunde) og alle racer. Til lykke til Laila og Amanda og alle de andre vindere, som modtager deres præmier den kommende tid.

Aftenens træning var rigtigt interessant.

Fuld bane bagest, 4 sektioner forrest

Der var dels en fuld bane, dels 4 stumper bane, som kunne gås som 4 sektioner og derudover som en fuld bane, og så var der to individuelle runder.

Vi mødte Ellyn og søde Summer, da vi parkerede, og hun var lidt løbsk, og det kan Max ikke rigtigt stå for, så der var en enkelt springtur under opvarmningen.

Vi startede med den første individuelle runde, hvor skiltene 3-9 krydret med to sideskift var hjemmeopgaven fra sidst. Den havde jeg glemt alt om, men det gik nu fint alligevel. Derefter skulle vi gå forløbet i langsom gang med hunden på højre side, og endelig løbe det med hunden på venstre side. Det gik ret godt.

Derefter gik vi den fulde bane, og det gik virkelig godt. Jeg var meget fokuseret på at holde hans opmærksomhed, og han gik som en drøm. Der var en pæn sekvens med højrehandling, som også gik flot.

Så blev det svært, vi skulle gå banen med de 4 sektioner, hvor Summer lige havde gået. Det blev for svært, han strøg et par gange, hen til Summer som var bundet af, mens Ellyn gik banen. Summer løftede halen, og Max var frisk på det hele. Så han kom i line, og resten af træningen foregik i line.

Johanna fik mig til at eksperimentere med at træne med variabel afstand til Summer, og der var helt klart en zone tæt på hende, hvor han intet kunne, og bare vi kom lidt længere væk, så kunne han igen. Han havde helt styr på hvor hun var, men han kunne fokusere igen.

Så vi gik sektionerne og vi gik en fuld bane igen. Og i anden individuelle runde fik vi lavet noget rigtigt flot bakning og stå-sit-dæk på både venstre og højre side.

Ingen tvivl om, at Max har helt styr på alle øvelserne, også under ret vanskelige vilkår, og det var lækkert at opleve.

Ingen kommentarer: