mandag den 23. maj 2016

Walking the Dog version 2.0

Max og fører nyder at se de andre træne (foto: Anita)

Da jeg vågnede i morges kørte tankerne omkring Max og mit HTM-program. Jeg havde virkelig nærlæst dommerens kommentarer fra i går og besluttet at gøre noget ved dem. På morgenturen talte jeg overgange i nummeret og kom til 18, på et nummer som varer 2:39 … Og overvejede nogle positioner, som jeg ikke føler mig særlig stærk i.

Så jeg sanerede programmet betydeligt og kom ned på noget færre overgange (13) og længere forløb i de enkelte positioner, og ud med P2 og P6 i løb og ind med P1 og P5.

Til aften startede Anjas HTM & Freestyle sommer mandagshold, og det var genial timing I forhold til mit behov!

I den fælles runde talte vi om oplevelser fra Årslev (hvori vi alle havde været oppe), og gennemførte hver især vores programmer med Anja, som den der stoppede musikken og dermed styrede belønninger.

Max startede med en springtur, kom tilbage og og jeg fik besked på at koble ham og vente en runde med at komme ind. Det er jo et udpræget mønster hos hr. Max at tage springture, og Anjas råd var i tråd med andre jeg har fået og direkte modstrid med andre igen. Men det giver ekstremt god mening. Det, der fx skete til rallyprøven i går, var nøjagtigt det samme, men jeg gik banen uanfægtet, da Max kom tilbage. Så han kan med god ret tro, at det er ok med springture. Kobling og venten, og så en ny regulær start, giver ham det billede, jeg gerne vil have: Nemlig at det at få linen af på banen betyder, at nu skal vi fokusere på vores opgave.

Jeg brugte det redigerede nummer, og hold da op hvor det føltes godt. Der blev leget en del undervejs (når vi fik lov at belønne!), og vi stoppede i utide, fordi det bare gik fantastisk!!!

I den individuelle runde arbejde jeg så alene med at gennemgå det nye nummer, og fik en masse konstruktive kommentarer. Positionerne bliver holdt længere, dermed bliver der færre forløb, men bedre mulighed for at vise, at de der er, fungerer. Der bliver færre overgange, og dermed mere ro. Og det er meget nemmere for både Max og mig, når der er mere ro på.

Mit eget nye nummer fra i morges var betydeligt bedre end det gamle. Efter aftenens meget kritiske gennemgang er det blevet væsentligt bedre. Nedenfor en sammenligning af det gamle og det nye.

Det nye og det gamle nummer

Jeg glæder mig vildt meget, til at træne det nye program med hund. Det følges fantastisk, med ret enkle midler at kunne revitalisere programmet og gøre det det til et betydeligt bedre program.

Tak til Anja for et som altid dejligt forløb og tak til mine fem medkursister for en hyggelig aften.

Ingen kommentarer: