onsdag den 11. maj 2016

Friske øjne og ideer

Superseje Max efter træningen

Der var pause i Johannas rallytræning til aften. Jeg havde i stedet fået lov at deltage på Birgit Dahlgrens ekspert/championhold i Herfølge.

Det var en meget stor succes!

Jeg havde kun tilmeldt mig med Megan og havde fortalt om områder, jeg gerne ville have fokus på. Jeg havde også taget Max med, og da vi kun var to på holdet fik jeg god mulighed for at arbejde med begge hunde.

Dagens to baner

Der var en længere bane, til brug for træningen hos Birgit og en lidt kortere til selvtræning.

Det er spændende med helt friske øjne på ens træning.

Megan gik rigtigt godt, faktisk noget af det bedste vi har gået længe, og Birgits konkrete råd var:
  • Håndtegn til sit fx hånd langs siden, så hun er tvunget til at se på mig, for at vide, hvad hun skal gøre
  • Langsommere håndtegn ved alle skifter mv., så hun har en chance for at følge med
  • Generelt tegn tæt på føreren (for at øge Megans focus på mig)
  • Tydeligere indkaldssignal
  • Og så brugte jeg også noget af inputtet til Max i forhold til hende (lad hende gøre arbejdet)
Det virkede forbløffende godt alt sammen. Jeg gik selvtræningsbanen både venstre- og højrehandlet, arbejdede med fremsending til kegle, og arbejdede med forskellige sekvenser uden skilte. Det er godt nok længe siden at Megan har godt så sikkert og præcist.

Max varmede jeg op på selvtræningsbanen, inden vi gik den længere bane.

Det var lidt uhyggeligt at høre Birgits feedback, nærmest som at høre et ekko af mig selv?!

Jeg gør mig store anstrengelser for at holde Max kontakt, i stedet for at lade ham selv tage ansvar og søge kontakten. Så da vi gik banen anden gang, blev reglerne ændret. Jeg skulle kunne udføre fem forud valgte skilte, alle andre skulle bare være fri ved fod/højre. Fejl skulle ignoreres og hvis han mistede kontakten skulle jeg som udgangspunkt enten stå stille, eller forlade banen, og kun hvis han ikke ret hurtigt kom tilbage skulle jeg kalde.

Pludselig var det ikke mit ansvar at han kom tilbage, det var hans eget.

Den bøtte, som udgjorde den ene fristelse i fristende 8-tal, virkede som en magnet på Max, men da vi gik banen i tredje og fjerde runde, var der færre og færre udfald, snuseadfærden forsvandt og kontakten blev fantastisk. Den sidste runde var blændende, fantastisk kontakt, flot udløb til felt, ingen snusen.

Det er Max' ansvar at holde kontakten, og det får han belønning for. Max og jeg har aftalt, at vi arbejde videre med dette, for det er åbenlyst, at det virker. Han får intet ud af at stikke af, udover at jeg ignorerer ham, og da jeg har den meget spændende and og de lækre godbidder, endte jeg med at blive et rigtigt godt alternativ til bl.a. den spand, som han alligevel ikke kunne få låget af, og underlaget, som trods alt ikke gav så meget udbytte som jeg gav ham.

Megan og jeg har også aftalt, at hun nok skal holde øje med mig, hvis jeg sørger for lidt roligere og tydeligere håndbevægelser.

Tusind tak for Birgit for en meget spændende time med meget anvendelig feedback.

Ingen kommentarer: