søndag den 1. maj 2016

Lille Bjørn igen en stjerne

Foto: Johanna Allanach

Det var dag 2 af DKKs store arrangement i Roskilde. Jeg havde tilmeldt Max i HTM2 og alle tre hunde i begge rallyprøver. Prøverne lå fint i forhold til hinanden, der var lidt sammenfald i rally, men det blev klaret med et par ekstra banegennemgange.

Dagens første prøve var Max’ HTM, Neel Smed var så sød at filme prøven og jeg har set den et par gange. Max var ok med fra starten – kunne være lidt mere på, men det er også et svært sted (store ring). Det var i overgangen, hvor vi skulle bakke, at han satte sig i stedet for at stå, så til venstre og fik øje på næste ekvipage, styrtede ud og hilste på, tissede og kom ind igen. Vi fortsatte med resten af programmet.

Jeg har tænkt – specielt bagefter – på alternative strategier i den situation. Men rygmarvsreaktionen var (har prøvet det samme i rally), at afvente (faktisk gik jeg mod ham), han kom direkte ind efter sit overspring, og vi gik resten fint – og det gjorde vi også i dag. Jeg kunne være stoppet, da han løb ud og gjort???

Foto: Johanna Allanach

Direkte videre til rallyringene, hvor ekspert og champion blev afviklet parallelt i de to ringe, men det endte med at passe fint med at få alle 6 banegennemgange afviklet med passende opvarmning til hver enkelt.

Max var på springtur lige inden den første af sine to, direkte hen til en løbsk tæve, og jeg måtte pænt gå hent og koble ham og undskylde mange gange. Da vi skulle ind på banen, kunne jeg se manden med den løbske tæve gå forbi et godt stykke fra rallyringen, men ingen tvivl om at Max havde 110 % fokus på den tæve. Så selv om vi gennemførte banen var det ret ukoncentreret og resulterede i en IB. I den anden var han varmet fint op – ingen løbske tæver – og vi gik fint. Der var en dæk under gang, som blev til en 13’er og diverse småtterier, men med 74 point bestod han lige præcis.

Megan gik rigtigt godt, men blev IB’et ved begge prøver. Den første fordi jeg sprang et skilt over, den anden har jeg ikke selv fornemmelse af. Jeg fik ikke feedback, fordi jeg løb ud og belønnede da jeg var færdig, man skulle blive på banen for at få feedback :-( Christina gav mig nogle råd til den videre træning af Megan, godt positiv input! Jeg må simpelthen nyindlære de øvelser, som volder problemer, nu hun ikke kan høre. Så jeg klør på med Megan, som var totalt på og bare så gerne ville arbejde!

Foto: Johanna Allanach

Lille Bjørn var endnu engang familiens stjerne. Til den første prøve fik han 77 point med en ommer og 2 x 10: dels et væltet spring - de lave spring, som holdes af to flade kegler vælter ret nemt, meget lettere end de fulde LP-spring, ikke fair, men sådan er vilkårene med en lille hund - og æresplads, hvor den tumpede fører lod ham sidde med solen i øjnene, og jeg kan ikke fortænke Lille Bjørn i at han lagde sig.

Til anden prøve fik vi 87 point med mistet bakning og 3 x 1, heraf en for lyd!!!

De to prøver rakte til en 7. og 6. vinder og Lille Bjørn har nu tre kvalificerende resultater til Årets Hund i rally: 6, 6 og 5 point.

Foto: Johanna Allanach

Lille Bjørn var den eneste af hundene som bestod alle weekendens officielle prøver og hold da op hvor er han dejlig at arbejde med. Johanna tog en stribe fotos fra den regnvejrsprøve, som han ikke bestod, de er suveræne og viser Lille Bjørns flotte kontakt.

Status for fremtiden: Megan klør jeg på med. Lille Bjørn hæver jeg ambitionsniveauet for. Max er jeg gået i tænkeboks med – det giver ikke mening at konkurrere med en hund, jeg ikke har tillid til.

Anita holder alle hundene under præmieoverrækkelsen til sidst

Ingen kommentarer: