lørdag den 22. april 2017

Rallyprøver og Max' 7ende roset

Månedens 7ende roset til Max (foto: Signe Hjorth Jensen)

I dag gik turen med Lille Bjørn og Max til Dansk Hundeskole i Roskildes dejlige areal i Vor Frue, til dobbelte rallyprøver med henholdsvis Frank og Conni som dommere. Det var for vores vedkommende årets rallyprøver nr. 24-27 og de første udendørs.

Det var interessant at opleve at den kraftige blæst påvirkede begge hundene, mest Max, som specielt i starten af begge baner havde meget travlt med at snuse og holde øje med omgivelserne.

Vi startede på Franks bane, en fin, men meget lang bane, cirka 3:25 brugte Max på den. Vi lavede det første skilt om (dæk under gang), fordi han var helt væk, og det fjerde (skift side foran) blev også til en ommer, så kom der lidt mere fokus. Vi endte med 89 point.

Lille Bjørn var tilpas varmet op, men ved skift side foran var han lige lidt for tændt, så det blev til to gange noget twistagtigt i stedet (= minus 13), så vi endte med 82 point.

Jeg var tilfreds med begge banegennemgange, det var helt klart svært for hundene at være udendørs, men de havde begge fint fokus det mest af tiden, og Lille Bjørn var ganske skarp.

Lille Bjørn endte som nr. 6 (ud af 12) og Max kom på podiet, idet 89 point og bedste tid rakte til en 2. plads. Månedens 7ende roset til Max :-) Både Lille Bjørn og Max klarede dobbeltspring ro uden problemer, men der var en del andre, der havde problemer med det, så derfor forholdsvis lave point samlet.

Dagens anden prøve var lige til højrebenet for Max, men alligevel ikke. Han var absolut ikke rigtigt på lige i starten (tjek, jeg har bemærket at det også gjaldt prøve 1 = indsatsområde). Sidste skilt var bakke væk fra fører, som han er ret skarp til, når han ikke dæmper, og det gjorde han så i dag og det blev til minus 13 for den og samlet 79 point.

Lille Bjørn var virkelig en fornøjelse at have på banen, god kontakt hele vejen og flot fokus. Vi mistede 1 på noget snus i starten og 3 skridt bakke på højre side måtte vi lave om, fordi jeg ikke fik rettet ordentligt op, så vi var lige ved at gå ind i skiltet. Og det var det. Vi endte med flotte 96 point!

Jeg har igen tilfreds med begge banegennemgange, ikke mindst Lille Bjørn var super god, og Max skal jeg bare arbejde videre med. To pæne prøver, uden at være prangende.

Pointene rakte til en 8. plads (ud af 11) for Max, og en 4. plads til Lille Bjørn, slået på tid af nr. 3 (Amanda og Osseau).

Begge prøver kvalificerede til DM, og med dagens resultater forbedrede vi ikke vores placeringer. Lille Bjørn har stadig 98 og 3.v. som bedste resultat, Max 96 og 4.v.

Det var i øvrigt Lille Bjørn 10. officielle prøve i championklasse, som han jo debuterede i 11. februar i år, og det er da gået meget godt:


Det er dejligt at få tilbagemeldinger fra tilskuerne om hvor entusiastisk og fokuseret han er på banen, ingen tvivl om at både han og jeg synes det er smaddersjovt at gå rally sammen :-)

I morgen går turen til Ølstykke, dog kun til en enkeltprøve, med Lille Bjørn og Max.

Ingen kommentarer: