onsdag den 19. april 2017

Nose Work

Beholdersøg

I torsdags deltog jeg med Max og Megan i en uofficiel Nosework prøve, omtalt i
Påske del 1 – rally og Nose Work. Lonni dømte og Johanna filmede - tak! - og her er de fire søg.

Udesøg
 
Køretøjssøg
 
Indesøg


Det har været en fantastisk dag igen.Først den skønneste morgentur.

Så en succesfuld implementering på arbejde.

Veloplagte Nose Work interesserede i DKK

Og endelig et informationsmøde om Nose Work her til aften hos DKK.

Ikke mindre end 90 havde tilmeldt sig informationsmødet, hvor en som altid meget veloplagt Johanna fortalte om Nose Work i DKK-sammenhæng.

På godt 2½ time kom hun ind på hvad Nose Work er, Nose Work udvalget (repræsenteret af Johanna, Merete og Marieanne på dagen), konkurrencer, præmiering, pris og baggrund for prissætning, typer af søg, dufte, beholdertyper, forstyrrelsesdufte, markering af fund, løft af hund, løbetidstæver, pointgivning, fejl og meget andet.

Der var meget stor spørgelyst og Marieanne var travlt beskæftiget med at holde styr på rækkefølgen af spørgerne; næsten alle deltagerne arbejdede aktivt med træning af hund i Nose Work, og det kunne mærkes på de mange rigtigt kvalificerede spørgsmål, hvoraf mange blev noteret af Merete til behandling i udvalg/i den kreds af personer, der er under uddannelse som dommere. For der er mange detaljer, som ikke er endeligt på plads og først afklares i forbindelse med et dommeruddannelsesarrangement sidst i maj 2017.

De første officielle konkurrencer kommer til juni, der lægges op til prøver med flere dommere, så man forhåbentlig ikke skal skuffe folk. Man ser gerne, at førere ikke forcerer hundene gennem prøverne, så der introduceres guldtitler, som opnås ved 10 gange at bestå klasse 1 eller klasse 2.

En virkeligt spændende aften, for alle der interesserer sig for at træne Nose Work og ikke mindst for at konkurrere, hvilket jeg tror langt de fleste af deltagerne har planer om.

Kæmpestor tak til Nose Work udvalget og ikke mindst Johanna for at være en fantastisk drivkraft i at skabe grundlaget for denne nye, spændende disciplin indenfor hundesporten i Danmark.

Ingen kommentarer: