torsdag den 13. april 2017

Påske del 1 – rally og Nose Work


Jeg har haft påskeferie siden fredag eftermiddag, sådan da. For på vej til træning i tirsdags kom der lige en sms om et problem, som jeg var nødt til at tage mig af. Så efter træning tirsdag aften og en del af onsdagen gik med diverse skriverier og møder, heldigvis endte det positivt.

Med start kl. 17 onsdag var jeg inviteret til at dømme den ene af to rallyprøver for Sjællands Agility Center. En veltilrettelagt prøve med effektive hjælpere, masser af dygtige ekvipager og rigtigt mange flotte resultater. Af 45 startende hos mig bestod de 43. Den ene af de to, der ikke bestod, stoppede selv midt i prøven, den anden – som debuterede i championklasse – manglede den sidste sikkerhed i et par øvelser.

Mine baner kan ses her. Jeg vil pasta, at banerne er af en ganske normal sværhedsgrad, ikke vildt svære, men heller ikke særligt nemme – så jeg tager de mange flotte point som udtryk for, at rallyudøverne bare generelt er vældigt dygtige. Jeg kunne have lyst til at nævne en masse af de dygtige førere, men nøjes med at nævne to detaljer.

Den ene var fra Sonja og Lemons debut i begynderklasse. De gik en drøm af en bane, og jeg stod bare og nød det fantastiske samarbejde. Pludselig – ganske umotiveret synes jeg – lavede Sonja en øvelse om – og gennemførte derefter resten af banen lige så flot som den første del. Jeg var nødt til at spørge, hvorfor hun havde lavet øvelsen om. Det viste sig at hun havde udført en tyskervending i stedet for højre sving, og jeg havde ikke lagt mærke til det. Det blev bare udført perfekt og uden tøven.

Den anden var Anja og Queeny i championklasse. De udførte det flotteste skift side foran jeg nogensinde har set – det var bare woow, sådan ser den perfekt øvelse ud!

Ingen konklusion, bare en konstatering af at dommere begår fejl, og nogen af dem bliver aldrig opdaget. Og dommere (alle håber jeg) nyder også lækre detaljer :-)

Jeg var først hjem lidt i 23 og var glad for at torsdagens uofficielle Nose Work prøve først startede kl. 11.00.

Lonni havde inviteret 11 ekvipager til en uofficiel prøve, hvor prøver og feedback skulle filmes som en del af hendes uddannelse som Nose Work dommer. Prøven blev afholdt ved DKK, meget tæt for mig!, og jeg havde fået lov at stille med Max (start nr. 2) og Megan (start nr. 5).

Max startede med beholdersøget, ”smukt søg og flot markering” på 21,47 (max 90). Udesøget bestod af nogle paller og en opstander. ”Flot opstart, afventer at han er klar! Smukt”. En meget hurtig og flot markering på bunden af opstanderen på 11,22 (max 150). Køretøjssøget omfattede en DKK-bil og en palleløfter. ”Lidt ukoncentreret, men fint fund”. Tid 41,13 (max 120). Indesøget ”Fin opstart, venter til han er klar”. Igen meget fint arbejde af Max, fundet efter 49,66 (max 180).

Jeg er blev rigtig god til at stole på Max, give ham tid, og læse ham rigtigt.

Samlet tid 124,48, 100 point og 0 fejl. Max vandt prøven og fik hurtigste tid på udesøget.

Megan lagde fint ud med beholdersøget. ”Fint søg”. 15,03 (hurtigste tid). Udesøget fandt hun efter 137,92 ”Fint reddet med snoren. Roligt hunde og førerarbejde. Hun bliver lidt utålmodig (?)". Det var helt tydeligt at Megan blev frustreret, da hun ikke fik fært ret hurtigt, hun begyndte at tilbyde markeringsadfærd og bakning. Køretøjssøget. "Roligt arbejde, lidt ukoncentreret. Hund hænger fast i køretøj" (det kostede 1 fejl), Megan var ikke i nærheden af en markering. Indesøget. ”Flot søg og fin markering” efter 41,18.

Johanna gav mig tilbagemelding. Det sidste søg, var klart det bedste. Megan arbejdede fint, og jeg markerede, da hun tydeligt markerede, selv om det var et andet sted end Max havde markeret – og ja, Johanna havde fået lov at flytte kilden. Hun mente, at Megans første søg var tydeligt påvirkede af, at jeg vidste, hvor kilden var – jeg skal have set nøje på videoerne. Men ingen tvivl om, at jeg (man) ikke kan abstrahere fra, at jeg véd – eller tror jeg véd – hvor kilden er.

Begge hundene arbejdede fint, og Max arbejde helt ekstraordinært flot – jeg var vildt stolt af hans systematiske arbejde og meget præcise markeringer. Fars superstjerne!

Præmieoverrækkelsen var en fornøjelse med Max som 1. vinder og vinder af udesøget og Megan som vinder af beholdersøget. Der var en misforståelse ved præmieopgørelsen, så jeg véd ikke hvordan Megan blev placeret (og det er da også helt ligegyldigt!), der var 8 ekvipager med 75 point.

Tak til Lonni for et superarrangement og god feedback, tak til Johanna for special-feedback, tak til alle deltagerne for hyggeligt selskab og tak til sponsorerne for MEGET flotte præmier.

Ingen kommentarer: