torsdag den 27. april 2017

Max og Frasse


Jeg har et luksusproblem, idet jeg ikke har brugt alle mine feriedage for det ferieår, der udløber på søndag. Udover at få overført nogle dage har jeg taget fri i morgen, og i går besluttede jeg ret spontant – da min kalender for i dag var helt tom – at tage i dag fri også. En dejlig lang weekend!

Det betød at vi rykkede vores besøg hos den svenske familie til i dag, for Christian, som er begyndt at interessere sig for ølbrygning, skulle have en gryde over, og benyttede lejligheden til at lokke mig forbi Maltbazaren og købe noget mere udstyr.


Morgenturen var i fantastisk solskinsvejr, og jeg krydser fingre for at det er et forvarsel for søndag i Roskilde :-)


Derefter tog jeg i Netto for at købe lidt vin og øl til Christian, indkøbssedlen var simpel: Asti, Cava og IPA.


Derefter gik turen omkring DKK og Lonni, for hendes brev med parkeringskort og adgangskort til søndag var ikke kommet med posten, så jeg måtte ned og have det personligt. Det viste sig i øvrigt, at det kom med posten i dag – fandt vi ud af, da vi kom hjem fra Sverige – det var afsendt 12.4. Rigtigt flot NOT.

Det er nu standardprocedure at Max kommer med, når vi tager til Sverige, han er bestemt den af hundene der har mest behov for, at der sker noget, og så har de to gamle fred hjemme.

Det er fantastisk skønt at se Frasses (ældste barnebarn på snart 3 år) glæde, når han ser Max, og vi tror det er gensidigt. De har det godt sammen de to.


En af Max’ vigtige opgaver under frokosten er at patruljere under bordet, for nok spiser Frasse fint, men omkring Leo, på lige straks 1 år, kommer der en lind strøm af spiseligt, og det klarer Max – bortset fra salatbladene. Da bordet skulle ryddes var Max bestemt også med, men han fik ikke mere, han trængte ikke!

Jeg foreslog at Frasse og jeg gik en tur med Max, og det var Frasse helt med på, på den betingelse, at han måtte gå med Max, og selvfølgelig måtte han det. Man kan se stoltheden lyse ud af Frasse og farfars hjerte smelter lidt ekstra.

Da vi kom lidt væk fra det bebyggede område kom Max lidt mere på dupperne, der er masser af vilde kaniner og der kom lidt mere træk i snoren, og så fik jeg lov at holde Max og Frasse. Vi fik talt om træer, om nysået græs, så en mand arbejde med en gravko (det så vi et stykke tid på), fik gynget lidt, og fik talt om alt det, vi kunne se i folks haver. Da vi nærmede os hjem, spurgte jeg om Frasse kunne se, hvor vi var, han opdagede legepladsen, som ligger lige uden for haven, og sagde straks ”Hemma!”, og så hyggede vi os på legepladsen, bl.a. med at spille fodbold.

Da kaffen og kagen kom på bordet var der gået over en time, og Frasse var godt nok træt.


Vi tog hjem kort tid efter, og som det kan ses af fotoet er Max også træt. Der er ikke tid til at slappe af på sådan en tur, vi var hjemmefra i lidt over 6 timer, så han har fladet ud, siden vi kom hjem.

Det har været en fantastisk dejlig dag.

Jeg har tænkt, at min coach kunne finde på at spørge mig, om min mentale tilstand på en dag som i dag, kunne være anvendelig i en konkurrencesituation. Jeg synes, det er et rigtigt godt spørgsmål, og svaret er helt klart: Ja! Den totale mentale balance ville være perfekt at have med til en konkurrence, og i virkeligheden tror jeg også, at det er sådan, jeg har arbejdet med det gennem længere tid.

Det vil jeg tænke videre over.

Ingen kommentarer: