tirsdag den 25. april 2017

Dejlig rallytræning og skøn FS1-demo


Aftenens træning hos Johanna var i koldt og blæsende vejr, med lidt småregn indimellem, og mere regn, da jeg tog afsted da sidste hold skulle på. Jeg synes det er fint at få brugt den slags vejr op inden weekenden og ikke mindst søndagens prøver i Roskilde!

Jeg var tilbage til normal holdopstilling – dvs. Lille Bjørn og Max - efter at Megan var med i stedet for Lille Bjørn for to gange siden, og jeg ikke kunne komme i sidste uge.

Lille Bjørns hold er et rallyhold, hvor der var en klassisk fuld bane markeret med tre kegler. Johanna gennemgik banen, som vi skulle lære udenad, og i tillæg skulle champions tilføje 4 sideskifter og to championøvelser. Lille Bjørn var godt på, meget ivrig som altid, masser af flot arbejde, og så var der lige nogle øvelser der drillede.

Først sit, bliv, dreje til venstre, gå et skridt, kalde ind, hvor han først dækkede, siden blev ved med at gå med. Den trænede vi særskilt bagefter. Dernæst fremsending til den orange kegle, som han slet ikke opfattede som en kegle. Og sådan bliver man hele tiden mindet om, at der er gamle øvelser der skal genopfriskes, for der rigtigt meget adfærd, hunden skal kunne i rally, specielt i de højere klasser.

I selvtræningen var der en bane med 10 holdere, hvor en makker – mens vi gik banen – skulle fortælle hvilke øvelser, der skulle udføres. Det var rigtigt svært for begge parter, både at finde på skiltet og formulere det, og forstå hvad der blev sagt så man kunne fortælle hunden det. Det er lækkert som Lille Bjørn også i disse lidt rodede situationer holder fokus.

Endelig en bane med tre skilteholdere i hver ende og 4 kegler indimellem, som kunne bruges til at træne øvelser noget med kegler osv.

Lille Bjørn gik virkelig flot (igen) og endnu engang blev jeg imponeret over hans energi. Han gider stort set ikke drikke, han vil gerne arbejde hele tiden, han vil gerne lege og han vil gerne have godbidder – han er bare skøn at arbejde med.


Max havde det lidt sværere. Det var tydeligt at blæsten og duftene var meget interessante og han smuttede pludseligt to gange, totalt uventet – det er længe siden jeg har oplevet det. Han kom straks tilbage efter en runde med tjek af et par andre hunde.

Jeg kunne også mærke, da vi arbejdede, at han var ekstra fokuseret på omgivelserne, så jeg måtte arbejde noget mere for hans kontakt, og vi holdt lidt flere pauser end vi måske normalt ville have gjort.

Men det meste af tiden var han godt på og lavede en masse flot rally.

Vi fik mulighed for at prøve nogle søg, ikke helt nemme, dels pga. blæsten, dels pga. højden. Køretøjssøget godkendte jeg, og ud fra vinden kunne det godt have været godkendt, det sad for højt til at han kunne markere fra jorden. Et søg på et hegn, var der ingen problemer med. Endelig et søg placeret øverst på en skraldespand; han kunne ikke nå det, men lavede en ok markering, men ikke så lang, som når han kan markerede direkte.

Vi var på sidst i den individuelle runde, og det blev til en demo af FS1-nummeret, som vi skal vise på søndag. Der var lidt slinger før starten (setup hvori Johanna indgik!) og en lille bitte smule undervejs. Men … grundlæggende var det er superflot program og de småting, der ikke gik, som de skulle, kunne jeg simpelt korrigere. Johanna roste programmet til skyerne, som et virkeligt gedigent klasse 1 program, med god variation i tricks og godt flow. Det var ret lækkert at få at vide. Nu glæder jeg mig endnu mere til at vise det på søndag :-)

En god afslutning på endnu en fin træningsaften.

Ingen kommentarer: