lørdag den 2. januar 2010

Årets første træning i Jersie


Megan midt i elefanten

2. januar kl. 12.50 skød Megan og jeg træningen i gang for i år. Vi trænede lidt i går, men i dag havde jeg planlagt en stribe øvelser, og vi mødtes med Camilla & Emma i Jersie til tre kvarters hyggelig træning. Det sneede da vi kom, men det holdt næsten op med det samme, og med et par frostgrader og solskin var det herligt træningsvejr.
Min udfordring lige nu er, at kampagnerne har givet nogle rigtigt gode bakninger og elefanter, men til gengæld vil Megan også gerne tilbyde disse kraftigt belønnede adfærder i andre sammenhæng. Stillingsskiftet dæk-stå er således momentant blevet til dæk-stå-bak, så der er jeg nu hurtigt til at få belønnet ståen. Ligesådan er der nogle fremsendinger til kegle, hvor jeg får noget snurren omkring keglen :-) Dejligt med de mange tilbud, og heldigvis nemt at fjerne igen.
I dag havde jeg efter lidt opvarmning med elefant og kegle (!) fokus på nogle momenter i forhold til rally prøven den 13. februar.
  • Foran-kommandoen er bestemt ikke på plads, jeg skal køre mere kampagne på den, Megan er stadig afhængig af kropssignal og lokning.
  • 1-2-3 skridt bagud giver lidt problemer, fordi Megan ikke følger tæt nok med når jeg går bagud, og ser ud som om hun spekulerer på om hun skal gå på plads eller sidde foran – kommer lige til at tænke på at jeg glemmer at give kommando når jeg bakker, rigtigt smart :-(
  • 3 skridt baglæns gang hvor Megan bakker ved siden af fungerer fint til rally, men jeg vil gerne have en endnu skarpere placering lige ud for mig, så det også bliver til 2-skridt bagud i fri ved fod, så det arbejder vi på.
  • Tyskervendingen (med move on) fungerer fint.
  • Stillingsskift ved siden af mig fungerer også uden problemer.
  • Vi kæmper lidt med øvelsen, hvor hunden skal sidde, føreren dreje og gå et skridt og kalde hunden i plads. Megan følger med de første to gange, så jeg må koble bliv-kommando på (er jeg ikke meget for) og belønne for at blive siddende.
  • Endelig slutter vi med plads fra en masse forskellige vinkler. I ovenstående starter vi bare i nogenlunde plads (fordi det er andre momenter vi fokuserer på), men her arbejder vi på knivskarpe pladser, og det er der god brug for …

Megan, Camilla og Emma

Endelig er der fri leg og gnavning i pinde, og jeg træner den vanskelige disciplin at nære mig, mens Megan misundeligt ser Emma få godbidder. Og jeg kan næsten nære mig :-))))

Ingen kommentarer: