tirsdag den 26. januar 2010

Træning af Megan og Lille Bjørn


Paul og hundene på vandet (foto: Kirsten Dünweber)

I går formiddags gik jeg en tur med Megan i Karlstrup Kalkgrav. Der var ikke planlagt noget træning, men der sneg sig lidt ind alligevel. Megan kommer ikke når jeg kalder, så det skal vi til at køre noget kampagne på, og jeg skal være meget skarpere til at sætte kriterier i netop den øvelse. Jeg gjorde også noget, som jeg ellers aldrig gør: Fuld stillingsskiftøvelse med 6 skifter på 15 meter. Ikke godt. Da jeg skridtede af til sidst kunne jeg konstatere at hun havde rykket en fuld kropslængde frem …

Det lykkes mig ellers at være meget disciplineret med træningen for tiden. I går fik hundene lige 2 x 15 minutter i haven.
Lille Bjørns gik bare som en drøm. Når jeg holder de korte pas og ikke træner de enkelte øvelser for længe er han bare totalt tændt. Jeg blander omhyggeligt tricks og LP2-øvelser, og stopper i tide. Rigtigt flot når jeg selv skal sige det :-)
Blandt favorittrickene er kassen og elefanten, og indimellem klarer vi en flot apportering (3-delt, ikke fuld øvelse), meget fin stå og sid under gang (2-delt), hvor han bare sidder som naglet til jorden og en drøm af en fri ved fod. Når Lille Bjørn er på er der bare total kontakt, så fx 2-skridtsøvelserne gennemføres uden verbale kommandoer og vendingerne på stedet ligeså – Lille Bjørn følger bare eksemplarisk med. Vi sluttede med dæk-stå, og der er ved at komme et godt flow på kort afstand.
Megan gik det lidt mere trægt med, men det var fordi jeg ikke havde fået planlagt et par af øvelserne godt nok. Jeg prøvede at få gang i tempoet fra kegle til kegle, og det gik helt i skuddermudder. I morgen prøven jeg igen …
Jeg må desværre give Maria ret: pladserne er ikke gode nok. Nu kører jeg kampagne på dem, og så skal det altså bare fungere!
Ind imellem har vi nogle sjove tricks og jeg får også sat gang i fri ved fod med ekstern belønning (godbidder i skål). Det er godt nok noget hun skal vænne sig til, men det begynder at virke - vi skal bare have trænet det lidt mere.
Vi slutter med nogle meget flotte foldedækker på 4 meters afstand.

Foto: Camilla Johannessen

I dag havde jeg ikke planlagt nogen træning. Da jeg kom ud fra et salgsmøde kl. 11 lå der en sms fra Camilla, om jeg kunne træne kl. 11, og det kunne jeg jo så ikke. Men Camilla foreslog kl. 12 i stedet, og så var Megan og jeg på pletten.
Jeg havde ikke lige en træningsplan, så det blev lidt improviseret. Jeg startede med lidt pladser og vendinger og 2-skridtsøvelser, og det bliver skarpere og skarpere med de præcise pladser.
Sid og dæk under gang er nu helt fine, det har virkelig hjulpet at jeg har fået tilpasset skridtlængde og tempo.
Så prøvede vi en LP2-apportering med metalapport, og hold da op, det gik super, en anelse skæv plads men Megan holdt godt fast (”Det er jo en elitehund”).
Så lidt "Foran" og højreom plads, hvor jeg fik belønnet en ret skæv plads - ups, Camilla bemærkede det straks, og selvfølgelig skulle jeg kun have belønnet bevægelsen højre om, ikke den skæve plads :-(
Jeg havde bedt om Camillas hjælp til næseprøven, og den gik ikke så godt. Første gang startede Megan med at løbe ud til æsken med næseprøver, og derefter snusen langt fra de udlagte næseprøver. Anden gang løb Megan ud til æsken igen, men hurtigt videre til de udlagte prøver, og lidt nonchalant tog hun den rigtige (cigar) og kom ind og afleverede den pænt. Ikke mange point i Eliteklasse :-(
Om eftermiddagen gik Kirsten og jeg en skøn tur med hundene – og vi gik bogstaveligt talt på vandet! Der er simpelthen frosset så langt vi kan se, og det er skønt at gå ude på isen.

Ingen kommentarer: