onsdag den 6. januar 2010

Lille Bjørn og Megan i Jersie

Lille Bjørn er bare så skøn at arbejde med, så jeg har tit dårlig samvittighed over at jeg ikke træner noget mere med ham. Han vil så gerne, og nu går vi så i gang mere struktureret. Jeg har opdateret hans træningsplan og vi arbejder målrettet mod LP2.
Ved morgenens træning i Jersie havde jeg derfor både ham og Megan med og hold da op hvor var Lille Bjørn bare totalt tændt. På cirka 25 meget afvekslende minutter nåede vi følgende:
  • Fremsending. Jeg startede med at stille feltet op, hente ham i bilen, tog linen af cirka 10 meter fra feltet, fik ham i plads og gav ham kommandoen, han knaldede ud i feltet, blev stoppet i midten og fik en masse godbidder! Vi gentog fra en anden side med samme resultat. Jeg har tjekket i træningsloggen, og vi har ikke trænet dette siden juli 2009 :-)
  • Fri ved fod: En af de øvelser han nemt kan gå død i, hvis de varer for længe, så det blev nogle ganske korte pas (med belønning mellem hvert element): alm. Gang, venstre vending, højre vending, omkring, løb, venstre vending, højre vending, omkring; alle 2-skridtsøvesler med belønning mellem hver anden og alle vendinger med belønning til sidst. Når der er kontakt, og det var der i dag, er der superkontakt!!!
  • Stå under gang: Kun ståen, som han indtager flot, og hvor jeg belønner cirka halvvejs tilbage mod ham, og frem til jeg er ud for ham. Jeg eksperimenterede en enkelt gang med at gå højre om ham tilbage, det skal jeg lige have set på.
  • Apporteringen lavede vi som fuld øvelse i dagens anledning. Han bliver pænt ved kastet (på verbal kommando), tager apporten pænt, men var lidt tøvende da han kom halvvejs tilbage. Jeg bakkede og opmuntrede og han kom helt i plads men smed så apporten. Vi skal træne holde fast og slip-kommando!
  • Så trænede vi stillingsskift: dæk-stå (helt kort afstand), samt dæk-sit og sit-dæk på 5 meter.
  • Endelig indkald fra dæk, som ikke stod på listen til i dag – men jeg blev revet lidt med – og det gik fantastisk. Flot dæk, han lå perfekt under min gang, og kom på første kommando ind i superflot plads.
Det var bare totalt skønt at arbejde med ham!!!
Så kom Camilla, Lille Bjørn fik fri, og styrtede ned til Camilla. Og så kom han ikke da jeg kaldte …
Jeg trænede noget kortere tid med Megan, og konstaterede bl.a. at fremsending til kegle ikke er indlært ordentligt. Føreren er vist kommet til at forcere her, for Megan stillede sig kun første gang bag keglen, så blev det lidt ved siden af og flere gange over keglen. Vi prøver lige forfra.
Ind imellem tog vi lidt Move on og Setup som afveksling, og ellers var det bakke og foran, vi arbejdede med. Bakningen bliver noget skæv når hun står foran mig, så jeg har fået belønnet lidt for meget for det. Ved siden af mig ser man den samme tendens, men det blev hurtigt rettet op.
Der er mange detaljer at arbejde videre på, og jeg var flere gange ved at slå hovedet ind i den imaginære mur, og jeg kunne bare høre Bob Bailey spørge, hvem der havde trænet den høne :-)))))

Ingen kommentarer: