tirsdag den 5. januar 2010

Føreren skal have hunden ved venstre side under og mellem øvelserne

Overskriften er et citat fra reglerne for LP Eliteklasse, de kan læses i deres fulde udstrækning på DKK’s hjemmeside.
I reglerne står også: ”Hvis hunden forlader føreren mellem øvelserne, må føreren kalde på hunden én gang uden at forlade sin position. Hvis hunden kommer tilbage, viser dommeren det gule kort. Hvis hunden ikke kommer tilbage eller hvis den forlader føreren igen, følger diskvalifikation.”
Så det er altså meget vigtigt at hunden hele tiden er hos føreren, også mellem øvelserne. Det kom jeg til at tænke på efter en i øvrigt ganske vellykket træning i Jersie i dag. Jeg trænede kegle, fremsending til felt, dirigeret apportering, indkald med stå, indkald med dæk, stillingsskift stå-sit og sit-stå, alt sammen separat.
Når jeg gav Megan fri fik hun lov at snuse, og kom faktisk ret langt væk flere gange.
Jeg kunne ikke lade være med at tænke på, at hvis hun syntes at træningen var bare i nærheden af at være rigtigt spændende, så var hun blevet hos mig, eller været meget tættere på.
Så Camilla gav mig ideen, at jeg skal træne særskilt, at Megan bare skal gå ved min side, ikke gøre andet end at gå ved venstre side af mig og blive belønnet for det.
Og så er jeg tilmeldt et kursus den 23. januar, hvor Palle Bergsø vil gennemgå alle Eliteklasse-øvelserne med nogle demohunde, og fortælle hvad dommerne ser på, når de bedømmer. Herunder også hvad man må og ikke må mellem øvelserne.
Meget interessant, og også lidt nørdet at bruge en dag på det :-)

Ingen kommentarer: