fredag den 29. januar 2010

Træning i Jersie & flot omtale af Sydkystens Hundeskole

Camilla træner med Emma og Megan

Så er det sidste gang i forhåbentlig lang tid, jeg har mulighed for at træne i dagtiden til hverdag :-)
5 kvarter godt disponeret: først træning med Lille Bjørn, så nogle videooptagelser af Camilla & Emma, så træning med Megan, og så lidt snak. Perfekt.
Jeg havde noget velkrydret wienerpølse med som belønning, og det faldt bestemt i hundenes smag.
Når Lille Bjørn først er varmet lidt op går han den lækreste fri ved fod, og har nogle superflotte vendinger – og han véd også selv når pladserne ikke er skarpe nok :-) Stå og sid under gang er ved at blive favoritøvelser, han indtager positionerne flot, og jeg tror jeg har fået fjerne ekstra krops- og verbale kommandoer.
Stillingsskiftene med stå arbejder vi med hjemme, og de skal være bedre inden vi tager dem ud, så jeg nøjedes med dæk-sit og sit-dæk på 10 meter, og der er ingen problemer.
Endelig fremsending, denne gang med Camillas gule kegler. Vi har ikke styr på forkommandoen – løftet pegefinger til føreren – men Lille Bjørn knalder altså bare ud, 15 meter, flot stop og fin afdækning. Lille Bjørn plejer ikke at ville gentage denne øvelse, så det prøvede jeg med de meget lækre godbidder. Fra en anden side af feltet og med samme flotte resultat – og han knalder virkelig ud. Et perfekt sted at stoppe træningen.

Så var det Megans tur. Vores kampagne på pladser ser ud til at virke, vores opvarmning gik ret flot, både med fine pladser og lidt almindelig gang og 2-skridt bagud.
Stå, sid, dæk vil ikke helt som jeg vil. Der kommer nu et opvarmningskiks i hvert af momenterne og det duer jo ikke til en Eliteøvelse :-( Igen er det min forkommando (manglende) jeg skal have set på.
Indimellem træner jeg nogle rallymomenter: 3 skridt baglæns hvor hunden bakker, tyskervending på verbal kommando og foran på verbal kommando, og det kører bare flot alt sammen.
Så lavede vi fremsending, hvor Megan blev stillet ca. 25 meter fra feltet og jeg stod 5 meter fra hende og skulle sende hende til venstre – hmm, løb lidt til venstre og gik i snus. Afbrudt. Ny opstilling og nu skulle hun sendes til højre – og hun løb lidt, kiggede op, og knaldede der ud. Godt så. Men jeg mangler åbenbart koblingen mellem ordet felt og det at løbe direkte ud i et felt …
Apportering stod ikke på min liste i dag, men jeg kom til at prøve en helt almindelig LP2-apportering, fordi jeg havde Lille Bjørns apport i lommen. Og hold da op, Megan tændte helt på den øvelse og lavede et superoptag og flot aflevering – med rigtigt godt tempo. Igen noget tænkearbejde til føreren – var det den anden apport der gjorde forskellen?
Så lavede vi lige et perfekt dæk-sit og sit-stå på 20 meter (hendes bagpoter bevægede sig overhovedet ikke) og nogle gode fremsendinger til kegle. Perfekt tidspunkt at stoppe træningen.

Hjemme igen kunne vi glæde os over en fantastisk flot omtale af Sydkystens Hundeskole i Sydkysten Weekend.

Ingen kommentarer: