mandag den 21. december 2015

Kommunikation for begyndere

Typisk Johanna-bane - siden kom der 4 kegler og et spring til ...

Jeg skrev tidligere i dag et blogindlæg med titlen ”Sidste træning før jul - og de mest læste blogs”. Der er flere, der læste det, som at jeg beskrev min sidste træning før jul, så jeg fik bekymrede mails både fra træner Johanna og medkursister Susanne og Gitte, om jeg ikke kom til aftenens rallytræning.

Jo naturligvis gjorde jeg det, … utroligt at folk ikke kan forstå, hvad ”sidste træning før jul” betyder :-)

Dagens tema var meget apropos kommunikation.

Vi blev delt i to hold, som hver skulle udtænke en sekvens på seks rallyøvelser. Som hjælpemidler havde vi en ”bane” bestående af 4 kegler og et spring. Efter at sekvensen var udtænkt skulle vi, uden at bruge rallyudtryk og kun verbalt, beskrive sekvensen for det andet hold. Som derefter skulle gå banen.

Interessant og ikke så nemt, faktisk ret svært.

Kommunikation er alfa og omega og kræver at både afsender og modtager er tunet ind på samme kanal, ellers opstår der misforståelser. Det gælder mellem mennesker, og det gælder mellem mennesker og hunde.

Derefter blev der skiftet hold, så der var én fra hver af de oprindelige hold på hvert af de nye hold. Og så skulle vi – efter passende træning (ren kommunikation, ikke gå banen) – gå en bane bestående af skilt 1 fra bane 1, skilt 1 fra bane 2, skilt 2 fra bane 1 osv.

Simple, but not easy!

Endelig kom der en stribe øvelser, hvor vi skulle gå på forskellig vis, og udføre øvelser som Johanna gav undervejs, eller hvor en anden fører udførte den først.

Igen lyder det enkelt, men i praksis ikke altid så nemt, og det gjorde alt sammen, at førerne blev udfordrede og dermed også samarbejdet med hundene.

Max fik arbejdet en del med de øvelser, som vi skal have finpudset inden champion-debuten, og sørme om ikke både bakning og positioner under gang på højre side begynder at ligne noget. Han føler sig helt sikkert mere og mere tryg på højre side.

Der var også nogle situationer, hvor han tydeligt blev påvirket – da en ny hund kom ind på banen, midt under det hele, da vi skulle lave noget op mod en væg, da jeg mistede fokus fordi jeg ikke kunne huske næste skilt. Perfekt at få arbejdet med disse stressmomenter, og opleve at han meget hurtigt er på igen.

Forrygende træning med masser af gode momenter og masser af grin. Perfekt sidste træning før jul!!!

Ingen kommentarer: