mandag den 7. december 2015

Masser at arbejde med

Foto fra morgenturen

Anita og jeg havde booket to timer i hallen i Køge for at træne HTM/FS men ak, Anita er ramt af den frygtede mandeinfluenza, og kunne derfor ikke træne.

Det er lidt hyggeligere med selskab, så jeg fik nemt lokket Lonni og Signe med. De havde fokus på rally, jeg havde fokus på HTM, FS og lidt rally, og så flyver to timer afsted. Jeg fik også klaret et 20 minutters telefonmøde (arbejdsmæssigt) midt i det hele.

Planen var klar. Først Max og HTM/rally, så Lille Bjørn og HTM/rally, dernæst telefonmøde og til sidst Max og FS/rally. Træningen af HTM/FS er primært træning af de enkelte positioner/momenter og så så skulle jeg også prøve en runde af hvert program med musik og masser af belønninger.

Jeg har introduceret to nye positioner i Max’ HTM-program, tre positioner i løb og to positioner i langsom gang, og jeg synes det begynder at blive pænt. Og så fik jeg endelig styr på, hvordan jeg vil afslutte programmet. Jeg synes selv det samlet ser rigtigt fornuftigt ud, så det er bare at træne videre.

Rallybanen var svær at koncentrere sig om, der var ikke så meget plads, masser af forstyrrelser og lækre fristelser. Og underlaget trak ualmindeligt meget i dag. Men det meste gik rigtigt flot og jeg var meget tilfreds med hele træningspasset.

Lille Bjørn var også meget tiltrukket af underlaget, men vi fik gået en flot rallybane, selvom han kan blive lidt overgearet indimellem af bare iver. Et virkeligt luksusproblem!

HTM’en bestod mest i at træne positioner, specielt højre og mellem ben, og det sidste virkede rigtigt godt, bl.a. kunne jeg lave 360 grader højre om med ham mellem benene, superflot. Indtil jeg kom til at træde på ham og han ikke ville ind mellem benene igen :-(

Det minder mig om en krise vi havde engang i rally, hvor jeg trådte på en pote under bakning, og det er rigtigt dumt.

Dengang da jeg var lille passer i tempo perfekt til os, jeg skal have koreograferet, så jeg bruger pladsen bedre, så får vi et fint nummer ud af det. Jeg mangler ideer til min påklædning, men der skal nok dukke noget op.

Til sidst var det Max og FS, dvs. primært træning af diverse tricks. At følge stokken går nu fint. Beg (bamse) begynder at ligne noget, jeg skal nok ikke udfordre så meget med afstanden i synkron spin, og jeg sal have gjort noget ved twist, så den bliver rent verbal. Der begynder også her at komme lidt form på afslutningen, hvor jeg sætter mig og han springer over stokken et par gange og slutter med håndtouch. Jeg skal arbejde endnu mere med motivationen, for hvor er han skarp når han er HELT på, og det må han godt være hele vejen.

Så konklusionen på små to timers dejlig træning: Alle tre HTM/FS-programmer kan blive helt fantastiske, rallyen kører fint med begge hunde – og der er stadig masser at træne. Alt det grundlæggende er på plads, så det er bare at nørde videre. Og der ER planlagt en del træning i juleferien.

Tak til Lonni og Signe for hyggeligt selskab, og fine forstyrrelser :-)

Ingen kommentarer: