søndag den 20. december 2015

And I think to myself What a wonderful world aka Jule- og nytårshilsen 2015

9. oktober  en dejlig dag blandt mange. Max bestod titelprøven og vandt HTM1

Jeg har virkelig haft et fantastisk år.

Frasse har netop holdt før-juleaften hos os med Sandra og Christian, og han bliver bare en større og større stjerne i bedsteforældrenes øjne. Han er 1½ år, og naturligvis klogere og kønnere end alle andre børn i den alder :-) Han er det mest fantastiske i Kirstens og mit liv. Er der noget mere livsbekræftende end et barnebarn, som udvikler sig med stormskridt og er totalt bedårende?

Han har naturligvis et naturligt forhold til hundene, som vi håndterer helt, som vi plejer, når Frasse er hos os. Lille Bjørn bliver lukket væk – han ER sygeligt jaloux – Megan har fundet ud af at han er et barn, ikke en baby og Max og Frasse hygger sig sammen. Frasse går ligeså forsigtigt hen til Max og aer ham på ryggen, som vi har lært ham, og de bliver fantastiske kammerater, når Frasse bliver lidt større.

Lige præcis dette blogindlæg bliver også sendt til personer, som normalt ikke læser bloggen, for det er jo en hundeblog, så der bliver lidt gentagelser i forhold til mine trofaste læsere af HUNDEbloggen.

Familiemæssigt har det, udover Frasse, været et stille år, det har været en enkelt trist hændelse, som vi håber udvikler sig positivt trods alt.

Arbejdsmæssigt har det være et rigtigt godt år. Jeg har været med på nogle meget spændende projekter og de har alle været succesfulde. Nogle lidt mere hektiske end andre, men alle projekter som jeg vil tænke tilbage på med glæde. Projekter er essensen af teamwork, og der er rigtigt mange, jeg har nydt at arbejde sammen med, men jeg vil alligevel fremhæve Annette Vraa-Jensen, Charlotte Massé og Claus Nielsen, som kolleger jeg i særlig grad har haft et fantastisk samarbejde med. Jeg håber bestemt det fortsætter de kommende år.

Hundemæssigt har det været et fantastisk år.

Der var et skønt arrangement 25. juli i Roskilde med verdensklasse rundvisning i Roskilde Domkirke og dejlig frokost på Sagafjord, med en ganske særlig gruppe hundemennesker: Amanda Jakobsson, Anita Jakobsson, Charlotte Lia, Christina Ulrich Pedersen, Johanna Allanach, Lonni Prirsching og Susanne Bach.

Der har været en ganske særlig LP-prøve 26. april med Lille Bjørn – blogindlægget hedder nedsmeltning, og det var den prøve, der fik mig på sporet af mentaltræning og coaching. Jeg bruger nu fast Anja Christiansen som coach, og det var og er et virkelig godt valg!

Megan på 12½ år har haft et fint år. Bedste resultat er 98 point til en rallyprøve, hun blev nr. 19 ved DM og nr. 11 ved Årets Hund. Jeg er meget tilfreds med hende! Og heldig med at hun i den høje alder og næsten helt døv, er rask og rørig og stadig kan begå sig i championklassen. Vi fortsætter så længe det giver mening, og målene er kvalifikation til DM og Årets Hund i 2016 også.

Lille Bjørn har gjort det godt i LP3, men vi har ikke haft de nødvendige marginaler på vores side, og vi har så sent som i mandags været til vores sidste officielle LP-prøve. Jeg har haft ham til to rallyprøver i november, hvor han trods et års pause alligevel fik to flotte resultater (95 til begge prøver), og målet er nu kvalifikation til DM i rallyekspertklasse. Jeg træner også mod at han skal debutere i Freestyle.

Max har været årets stjerne på hundesiden. I rally har han som den første af hundene opnået 100 point. Han blev nr. 8 ved DM i ekspertklasse og nr. 2 i Årets Hund i ekspertklasse. Han er debuteret i HTM, som er en ny hundesport, jeg er blevet grebet af, og han har haft en forrygende sæson, hvor han på 4 prøver har opnået titlen HTM1. Målet for 2016 er at han skal blive en stjerne i rally championklasse samt debutere i HTM2 og Freestyle 1.

På træningssiden var der nogle fantastiske Hundedage 2015, og ikke mindst at jeg kom på et HTM-hold hos Anja og et færdighedshold hos Sonja Ordell Johannessen. Samt et genialt rallyhold hos Johanna.

På undervisningssiden har jeg droslet en del ned efter Hundedagene. Prioriteten er helt klart på træning af egne hunde. Jeg har stadig fornøjelsen at være formand for Sydkystens Hundeskole. Vi har en drømmebestyrelse, udbyder mange kurser og arrangerer LP- og rallyprøver. Tak til Christina, Connie Bai, Lonni og Stine Lerche-Vestergaard for dejligt samarbejde.

Teamet bag 26. juli-arrangementet: Charlotte, Anita, Christina, Merete, Susanne, Connie og Paul

Hvis der er ét arrangement i Sydkystens Hundeskole jeg specielt vil huske 2015 for, er den dobbelte rallyprøve den 26. juli, hvor Anita og jeg dømte, og alle i Sydkystens Hundeskole var involveret, da det var et støttearrangement indenfor initiativet Hundesport mod Cancer. Vi skabte et overskud på 11.628 kroner, og det var vi ganske stolte af.

Jeg har også haft fornøjelsen at dømme nogle rallyprøver og sammen med Johanna og Pia Hansen-Schwartz er jeg i DKK’s rallyudvalg, hvor vi har et forbilledligt samarbejde.

Jeg ser frem til et spændende 2016. Jeg har offentliggjort min quiz for 2016. Mange af mine drømme på hundefronten kan ses ud fra disse spørgsmål.

Anita og jeg har besluttet at relancere Sydkystens Hundeskole Rallyinstruktøruddannelse i 2016, og det glæder jeg mig vildt meget til. Det første hold med 9 deltagere starter 16. januar, det andet hold starter 24. september og er næsten udsolgt.

Jeg ønsker alle - familie, venner, hundevenner, kolleger, bloglæsere og bekendte - en glædelig jul og et lykkebringende nytår.

Ingen kommentarer: