mandag den 25. december 2017

Juleaften & Mary Poppins



Kirsten, hundene og jeg holdt jo juleaften med svenskerne for en uge siden (Tidlig jul), så i går var der kun os. Vi var så ikke bundet af at skulle leve op til nogen traditioner, om end Kirsten synes mit forslag om et skaldyrsfad og champagne var alt for vidtgående. Det blev Flæskesteg med fennikelrub og efterårsgrøntsager med timian (fra Tina Scheftelowitzs Suveræn Surprise) ledsaget af Coppolas 2013 Director's Cut Zinfandel.


Det var ret perfekt. Flæskestegen saftig og med sprøde svær, og grøntsagerne lækre og bløde, den halve liter hvidvin i bradepanden tilførte saft og smag, vi skal bestemt have rodfrugter på den måde en anden gang.


Til dessert fik vi hjemmelavet is med julekrydderier og med hjemmebagte tuiles (fra Sonja Bock og Tina Scheftelowitzs Suveræn Suppe, Steg & Is).


Vinvalget var ganske specielt. Jeg havde fundet nogle gamle, søde vine, som jeg selv sikkert havde tippet til at være udrikkelige, men vi har heldige allerede med den første den israelske Ella Valley Vineyards Muscat fra 2002. Den smagte fantastisk, en anelse oxideret men et meget fint match til den krydrede is. Jeg fandt en omtale af den fra da den kom på markedet, og det blev anbefalet at drikke den inden 2006!

Julegaverne begge veje var velvalgte, og de havde intet med hunde at gøre :-) PS: Jeg havde ellers ønsket et gavekort på en hundehvalp …

Vi havde aftalt at vi i dag eller i morgen ville se Woody Allens nye film Wonder Wheel (2017) i Grand, og i morges blev beslutningen, at det blev i morgen. Ved et helt tilfælde tændte vi for fjernsynet lidt i 10, Mary Poppins (Robert Stevenson, 1964) blev vist fra kl. 10, og så fik jeg genset den. Jeg så den første gang i Bellevue Teatret i 1965 sammen med mine forældre. Jeg kan også huske at vi havde LP’en med musikken fra filmen, og mange af numrene er jo blevet klassikere.

Et hyggeligt gensyn, og med nogle virkeligt charmerende passager, bl.a. hele afsnittet hvor Mary, Bert, Jane og Michael springer ind i et maleri og oplever en fantastisk dag i en fantasiverden, bl.a. den flotte udgave af Supercalifragilisticexpialidocious. Som gammel cineast bemærkede jeg naturligvis at Katie Nanna, guvernanten der siger op først i filmen, spilles af Elsa Lanchester, som jeg husker fra Bride of Frankenstein (James Whale, 1935), hvor hun spiller Frankensteins monsters brud. Og jeg bemærkede at fuglekvinden blev spillet af Jane Darwell, kendt fra flere af John Fords film bl.a. The Grapes of Wrath (1941), som hun fik en Oscar for.

Vi gik en lang tur med hundene i klitterne, og hold da op hvor var der mange der gik tur, luftede hunde og løb.

Aftensmaden er under forberedelse, det bliver noget så ujulet som hjemmelavet pizza :-)

Ingen kommentarer: