mandag den 18. december 2017

Tidlig jul

Juleaften

Lørdag skulle vi holde juleaften. Vores svenske familie: Leo, Frasse, Sandra og Christian kom til Solrød og det helt afgørende for Christian var at det var en dansk jul som det plejer at være … madmæssigt! Så der var ikke noget med juletræer eller julepynt, men and, flæskesteg, frikadeller, brunede kartofler, rødkål, sovs, kartoffelchips, kartoffelpinde, risalamande og kirsebærsovs. Kirsten havde klaret alt, hvad der kunne klares på forhånd, så vi kunne tage den nogenlunde med ro på dagen.

Morgenen startede perfekt med at vi på morgenturen mødte en engelsk springer og en golden retriever, begge hanner, og de fire hunde løb rundt og legede. Springeren fik Lille Bjørn til at lege, det er stort!

Vi fik ordnet kartofler, and, flæskesteg, smuttet mandler osv.

På turen midt på dagen mødte vi en meget skøn sort storpuddel på 4 måneder (allerede større end Max) og en westie, og igen legede alle hundene sammen. Perfekt!


Svenskerne kom, så juleaften kunne starte kl. 14, som vi havde aftalt, så var børnene (og de voksne!) friske, og det gik præcis lige så godt, som alle havde håbet på. Det bliver sikkert modellen de næste år, indtil de små er blevet noget større. Vi havde aftalt at Frasse, Max og jeg skulle ned til stranden før risalamanden, en win-win hvor de, der ikke skulle med, kunne rydde af og alt sådan noget :-)

Det var det fineste, stille vejr og alle hyggede sig, bortset fra at Max ikke kunne forstå at sandet, som Frasse smed i vandet, ikke kunne samles op …

Vi (øh Kirsten) havde fundet nogle virkeligt gode gaver til børnene (og de voksne) og det var bare en dejlig juleaften. Der blev også tid til at pakke ting til søndag, det meste kom i bilen, det sidste var lige klar til at komme ud. Jeg gik i seng allerede 21:45 og havde stillet vækkeuret til at ringe 4:45. Jeg visualiserede Lille Bjørns HTM1-program og gik i gang med Max’ HTM3, og faldt i søvn.

Jul i Hangar 17

Da vækkeuret ringede, var jeg helt frisk og huskede at visualisere hele Max’ nummer, inden jeg stod op.

Morgenturen var den normale korte rute, i nyfalden sne, og med masser af gode duftoplevelser. Den sædvanlige morgenmadsrutine både for hundene og mig, og så den sidste pakning af bilen.

Jeg var hos Anita og Osseau 6:20 (5 minutter efter planen, som heldigvis havde luft til det ;-)) og efter at have fået pakket bilen – udstyr mv. fylder altså en del, så det var ikke helt nemt – gik turen mod Hangar 17.

Jeg var i perfekt balance, og startede med at fortælle begejstret om juleaften (en del af mit ritual i går). Som altid en meget hyggelig tur, hvor vi talte om alt mellem himmel og jord, og naturligvis også om dages program, prioriteringer osv.

Vi landede ved Hangaren lidt i 9, 15 minutter før tidsplanen, og udpakning, luftning mv. var helt under kontrol.

6+ holdet fra NM (foto: Henrik Uth)

Hele holdet fra NM i 6+ var i hallen før 10, og mens den første FS’er gik på banen fik vi taget et foto med os og erindringsrosetterne.

Dages program for mit vedkommende omfattede fire prøver. HTM1 før frokost, HTM3, 6+ og For Sjov efter frokost, en ret perfekt rækkefølge, de to vigtigste prøver først!

HTM1

Lille Bjørn startede som nr. 3 ud af 9 og var perfekt varmet op og på. Det giver mig simpelthen så meget glæde at gå med ham, og mærke hans kontakt og totale fokus, og han er fuldstændigt upåvirket af omgivelserne. Vi gik et supergodt program, jeg havde den rigtige følelse hele vejen. Jeg havde lige fået fejlberegnet noget plads, så da han skulle fra P5 i P2 stod jeg med ryggen mod dommerne (uha!!!) og da jeg skulle have ham over i P9 måtte han lige en tur rundt om mig først, så vi i det mindste sluttede med front mod dommerne.

Jeg havde den fedeste fornemmelse, da jeg gik ud af ringen og legede med ham, og jeg smilede så jeg var ved at flække. Det er en god kandidat til den bedste fornemmelse efter en prøve nogensinde, og det er sgu en god fornemmelse!!!

Dommernes kommentarer (Mette, Anja, Mia):

Udførelse
8,2 Fine positioner uden håndtegn
8,1 Rigtigt fine positioner. Superflot fokus. Pas på at vende ryggen til dommerne :-)
8,1 Dejlig opmærksom hund og dejligt at du venter på ham

Sværhedsgrad
7,9 Ok
7,8 Meget fint for klassen
8,0 Fint for klassen

Musik og fortolkning
8,0 Super sødt program. Fik mig til at smile :-)
8,0 God stemning. God udnyttelse af musikken
7,9 Vidunderlig stemning :-)

Samlet 24,00, 2. vinder og 4 Q points. Nu har Lille Bjørn fået 11 Q points på sine første tre prøver, og 24,00 er hans bedste point hidtil. Og med mit kæmpesmil ud- og indvendigt, smileys fra alle tre dommere og fra mange tilskuere, var det bare en ubeskriveligt dejlig oplevelse.

HTM3

HTM3 var lige efter frokost, og jeg var på som nr. 3 ud af 4. Jeg må indrømme at jeg havde fejlvurderet tiden, så min omklædning var lidt hektisk mens Liv og Mango, som var nr. 1, gik på banen. Vi nåede det og varmede op, perfelt. Mit USB-stik kunne ikke læses, Liv kom og holdt Max, jeg tog en dyb indånding, gik ud og hentede backup CD i bilen, Tine og Viola kom på banen før os, så jeg kunne varme op igen, og alt var under kontrol, da vi gik på banen.

Max var ikke helt med i starten, jeg kunne ikke få dækket ham af første gang, og da jeg begyndte at gå, måtte han have nogle ekstra kommandoer. Men scenen var sat, han kom med, og da vi begyndte at bakke var han med. Der var nogle rigtigt fine overgange, han var pænt med hele tiden. Jeg fik lavet en passage lidt skævt, så vi i P9 gik mod dommerbordet, og kunne straks mærke på Max, at det ikke var godt. Da vi først kom over i passagen P1 --> P5 --> Løb i P2 kørte det fint. Lidt misforståelser i afslutningen, men en super god fornemmelse. Jeg vil vurdere den til at være på 90 % i forhold til vores aktuelle niveau, og min fornemmelse var absolut god bagefter.

Dommernes kommentarer (Johanna, Mette, Mia):

Udførelse
6,8 Flot sidelæns i P1. P2 mangler pos sikkerhed. Superflot fører timing til musik. Roligt og støttende førerarbejde. Kunne tænke mig den sidste præcision i P1’erne – dvs. de er ens, lidt tøven i P1’erne.
7,3 Flere pæne afslappede positioner. Skal dog have lidt hjælp undervejs.
7,3 Lidt upræcise positioner og lidt snus, men I kom godt hjem. Pas på at du ikke kommer til at indtage position (i stedet for Max)

Sværhedsgrad
8,1 Sværhedsgrad passende for klassen og fint antal retninger/tempo og positioner.
7,5
7,2 Bliver bedre, når udførelse bliver bedre

Musik og fortolkning
8,6 Super fortolkning af musikken og udnyttelse af stemning.
7,7 Sødt nummer
8,2 Startposition sætter scenen og stemningen rigtigt fint, og slutposition understøtter og afslutter i samme triste stemning – dejligt

Samlet 22,90, 3. vinder uden at bestå. Jeg er ualmindeligt tilfreds, vi gik ikke optimalt, men det meste fungerede godt, vi fik vores bedste resultat i klassen endnu og jeg har bare så meget lyst til at arbejde videre med det nummer! PS: Også nogle super dommerkommentarer!

6+

Jeg var en rigtig dårlig fører for Max i 6+. Det startede kort tid inden skulle ind i opvarmningsringen, hvor det viste sig, at jeg havde misforstået aftalen med Louise om starten af nummeret, og vi begyndte at diskutere det. Jeg var der slet ikke for Max, og det er jo det dummeste, jeg kan gøre. Han snusede også vildt, da vi skulle gøre klar på banen – jeg tænkte ikke over det i situationen, men Anita sagde bagefter, at det var da typisk Max adfærd, når der havde været løbetidstæve på banen. Vi gik i gang på banen, og det gik helt i skuddermudder med Max, og jeg var lidt længe om at afbryde, men heldigvis gjorde jeg det og legede med Max resten af tiden. Vi fik Mettes dommerseddel hvor der stod ”Fedt at se dig vælge Hund til” og Mia kom hen til mig bagefter og roste mig for den beslutning.

For Sjov

Jeg havde fået Lille Bjørn flyttet fra FS1 til For Sjov, fordi nummeret slet ikke er færdigt. Her er Camillas dommerkommentarer:

Udførelse. 7,0 Sikken en sød lille dansebjørn. Han bliver af og til lidt i tvivl om, hvad han skal, men arbejder ellers fint.
Sværhedsgrad: 7,7 En del fine tricks til klasse 1. Ringen kunne evt. bruges lidt mere.
Musik og fortolkning 8,0: Dejlig, sød musik. Passer fint til jer.

Samlet 22,7 point og nr. 14 ud af 15. Som sædvanlig var han superglad og på, og forklaringen med vores problemer med slalom fik jeg af Anita bagefter. Når jeg kaster godbidder og han ikke lige finder dem, plejer jeg at pege med foden; da han ikke ville gå ind i slalom markerede jeg med foden, og han begyndte at søge :-) Nemt at se udefra, men jeg tænkte da ikke tanken en eneste gang på banen!

Præmieoverrækkelse

Præmieoverrækkelsen kom så hurtigt efter afslutningen, at jeg dårligt var nået ud til bilen med nogle ting, før jeg blev kaldt ind igen.


Mia kom – helt uden for præmieoverrækkelsen – med en meget personlig gave, to USB-stik-ringe, et til Lille Bjørn og et til Max, med små personlige detaljer og nøje udvalgte farver. Hold da op en overraskelse og hvor blev jeg bare glad. Tusind tak igen Mia!!!

Dommernes specialrosetter (foto: Johanna Allanach)

Hver af de 5 dommere havde fået en roset, som de skulle uddele efter egne kriterier. Anja kom med sin begrundelse som den sidste, og talte om en ældre hund, der var debuteret fornylig og jeg spidsede øren. Jo sørme så, der var en roset til Lille Bjørn og hans fører!!! Hold da op en overraskelse og igen blev jeg superglad. Tusind tak igen Anja!!!

HTM1, 9 hunde, Lille Bjørn nr. 2 (foto: Johanna Allanach)
.
HTM3, 3 hunde, Max nr. 3 (foto: Johanna Allanach)
.

Der skulle lige et foto på Facebook inden hjemturen, det blev ovenstående :-)

Og så skal jeg da naturligvis nævnte at Anita & Osseau vandt HTM2 og dermed også titlen HTM2, superflot program og yderst velfortjent. Tillykke igen igen ;-)

Der var et sandt præmieorgie og det affødte så lidt ekstra tid til pakning før vi kunne køre hjem med, men det lykkedes at få det hele med.

Der var en ekstra god stemning på hjemturen! Med en HTM2 nr. 1, en HTM1 nr. 2 og en HTM3 nr. 3 i de tre discipliner, som var de vigtige på dagen, og især gode følelser med de respektive programmer, det er altså julegaver på forskud!

Jeg har også efter min flirten med FS med Lille Bjørn besluttet, at det bliver ved det. Jeg vil meget hellere arbejde videre med HTM-programmet, og forhåbentlig debutere i HTM2 næste år.

I øvrigt var det et fantastisk HTM-arrangement på flere fronter. Rammerne var flotte og julepyntede, super service hele dagen igennem, veltilrettelagt program og tidsplanen holdt. Præmier i massevis. Dejlig hundesnak med en masse skønne mennesker. En masse flotte programmet at opleve. Den medbragte stol blev brugt meget lidt!

Så ingen nævnt ingen glemt: Tak til arrangører, dommere, hjælpere, deltagere og tilskuere for en helt igennem dejlig dag.

Ingen kommentarer: