tirsdag den 5. december 2017

Intensiv Nose Work træning


Vi var 3 ud af 5 til aftenens Nose Work træning hos Merete, og vi kørte på med kun ganske korte pauser. Et udesøg, et køretøjssøg, et bokssøg med bananer og kasser, tre indesøg i køkken mv., og så en stribe med 8 søg op af to vægge/stol, 4 søg langs næste væg og to søg med en hvid filtdut med fært og fire sorte uden og endelig et distraktionssøg med 5 distraktioner og 1 fært.

De to udendørssøg var svære i blæsten, men udesøget gik fint, flot afsøgning og markering. Køretøjssøget måtte vi stoppe, Lille Bjørn kunne simpelthen ikke finde kilden.

Lille Bjørn er blevet ret skrap til de lidt højere søg, det er så tydeligt, når han fanger færten og sætter poterne op ad væggen eller røret, virkelig imponerende af ham. De tre søg i køkken, mellemgang og toilet var også superfine, der var et lidt højt i mellemgangen, som der skulle arbejdes ekstra med.

Han lod sig ikke distrahere af de sorte distraktionsdupper.

Hans markeringer er meget hurtige (modsat Max’), og jeg skal virkelig være opmærksom for at være præcis med belønningen. Og så kan man høre det på hans vejtrækning, når tampen brænder.

Først da vi manglede 10 minutter blev underlaget mere interessant, så bokssøget blev ret ukoncentreret.

Kami var igen tiltrækkende, men ikke længere i løb, så det var på den gode måde, og når Lille Bjørn arbejder med næsen kan han godt holde fokus på opgaven. Indimellem arbejdet kunne han også være social.

Supertræning igen igen, med masser af succes, og igen med fint linearbejde af føreren!

Ingen kommentarer: