søndag den 3. december 2017

Og så var det heller ikke værre


Jeg har været til to rallyprøver i Sorø i dag arrangeret af Border Collie Klubben og DKK Kreds 2. Jeg må indrømme, at jeg var en anelse af mellemfornøjet da jeg tog derfra, for i bund grund havde det ikke været rigtigt fedt at gå med Max.

Resultaterne af dagens fire prøver og lidt forklaringer.

Lille Bjørn prøve 1 hos Frank. 70 point med 2 x 13. Han gik rigtigt pænt, men det er et tydeligt træthedstegn (som Kirsten også mindede mig om, da jeg kom hjem), at han ikke vil snurre, så jeg skal altså tænke over det med at gå til prøver med ham to dage i træk. Bortset fra det en ommer og en etter, bestemt godkendt.

Max fik 77 point til samme prøve. Han var meget snusende, og helt væk i starten, så cirkel om fører fra højre side kostede 13 point. Derudover fik vi vist 2x3 og 4x1, og den sidste halvdel af banen gik flyvende. Et velkendt mønster, som jeg stadig ikke har fået virkemidler imod.

Anden prøve var hos Conni. Lille Bjørn startede og gik pænt. Jeg tror vi havde to ommere og 1 uro i positionen, og så var det lige et skilt jeg udførte forkert. Netto 81 point, og igen bestemt godkendt af Lille Bjørn.

Max var på som en af de sidste i klassen, og der var virkeligt ekstremt snus fra starten. Vi havde et par ommere og 3x1, men sidste del af banen forløb igen pænt. Nå ja, så var der også trukket 10 point for snus = 81 point.

To fine oplevelser med Lille Bjørn, to mindre fine med Max. Og det bekræftede egentlig bare at det er fornuftigt at ambitioner om Årets Hund og DM er sat i bero indtil videre. For det fundamenttale problem i forhold til Max’ adfærd skal naturligvis løses, før det giver mening at stræbe efter at komme med til finalerne og kunne performe godt.

Ja, det er vist meget rallyrelateret, Annie stillede diagnosen fornylig og Anita mindede mig om det i dag: Max følger simpelthen sporet, som de foregående ekvipager har lavet, indtil han pludselig undervejs finder ud af, at vi jo bare er i gang med en prøve, og så kører det på skinner derfra.

Det er måske ikke nemt at løse, men det er da noget konkret at arbejde med.

Så jeg fik arbejdet mig op af hullet på vejen hjem og da jeg skrev disse linjer. Og fandt på overskriften :-)


Dagens høst af præmier var beskeden …

Men til gengæld fik jeg i går med lidt forsinkelse en roset, jeg havde til gode fra 24. august, og den var da værd at vente på!


Jeg fik en lækker croque monsieur, da jeg kom hjem, med en skøn øl til.


Lidt opfølgning på gårsdagens arrangement to fordel for HMC. Jeg mødte Mia i Sorø og fik afregnet 2.900 kr. med hende, som Sydkystens Hundeskole har købt for til rallyprøven i går, penge der går til HMC. Jeg har netop overført 10.615 til HMC som overskud fra rallyprøven i går. 13.515 kr. har vi samlet til HMC; det er da fedt at være en del af sådan et flot initiativ.

Og så læste jeg lige før jeg skulle skrive mit eget blogindlæg Mellem liv og død skrevet af en af mine yndlingsbloggere Berit Bilde. For det første skriver hun om noget vigtigt, og for det andet skriver hun bare rasende godt. Så kom perspektiverne lige på plads.

Ingen kommentarer: