fredag den 29. december 2017

Starten og slutningen – og alt det, der kommer indimellem

Foto: Grafiko.dk

Blogindlægget for et år siden var Minder, fotos, Nose Work og rally , om bl.a. den dag Megan fik sin DKRLCH (29.12.2010), om fotosessionen med Anita og vores fem hunde for et år siden og om Megans første Nose Work prøve. Fotoet for oven er et fantastisk minde fra fotosessionen.

De to førere og to af hundene mødtes i morges i Viby til HTM-træning, årets sidste træningstime og årets bedste!

Anita & Osseau og jeg & Max havde fordelt tiden således: FS Osseau, HTM-start Max, HTM-positioner Osseau og HTM-slut Max. Jeg var virkelig opsat på at Max skulle have en fantastisk oplevelse, og det fik han. Vi havde varmet lidt op med starten på FS-nummeret og vild leg. Starten = indgang på banen, ritualet inden startsignalet, startsignal, og det første skridt og belønning med Max i plads. Efter et par omgange kom Anita på som dommer, og vi lavede et par gentagelser og hold da op en energi der var i den start. Fuldstændig timet og Max helt på, når vi gik i gang.

I sidste runde arbejdede vi med afslutningen af nummeret, dvs. overgangen P6, P5, P10, P9 samt afslutningsposition. Fokus kom hurtigt på den allersidste del, hvor vi endte med P9 – bak – sit -Paul på knæ – venstre arm op – op/touch (Max lægger venstre pote på armen, og lægger hovedet mod armen) – Paul lægger hat. Et par gentagelser og den sad i skabet.

Hvorfor var det årets bedste træning? Fordi jeg var fuldstændig fokuseret og bevidst om kriterierene, og fordi Anita var helt bevidst om, hvad det var jeg stræbte efter – og dermed kunne komme med meget præcis feedback.

Jeg havde den dejligste følelse efter træningen, for Max havde virkelig været med i en grad, som oversteg mine forventninger. Jeg havde tre forskellige stykker rigtigt favoritlegetøj i gang, og han var ligeglad i starten med det første, men blev tændt, og jeg blev ved og ved, og jeg er sikker på Max i sit blogindlæg vil skrive, at han synes jeg var en rigtigt god fører i dag og god til at variere belønningen :-)

En skøn måde at afslutte årets træning på!

Ingen kommentarer: