fredag den 22. december 2017

Traditioner


"Tradition, (af lat. traditio), overlevering af fx skikke, sædvaner, værdier og regler fra generation til generation" (kilde) Min brug af ordet tradition er ikke så skarp som Den Store Danskes. Jeg kunne godt finde på at omskrive den definition, fx til: ”Tradition, noget man plejer at gøre, og der kommer protester, hvis man ikke fortsætter med det.” Der kan være gode og dårlige traditioner, det kan være rigtigt svært at komme ud af de dårlige, og det kan være en stor befrielse, når man endelig kommer ud af dem.

De gode traditioner skal man nok værne om, så de fortsætter, og nye tiltag kan være udgangspunktet for nye traditioner. Det gode ved traditioner er, at de er …. Traditioner. Der er en masse, som er som det plejer at være, og måske lidt fornyelse, men helst ikke for meget.

Vores juleaften for svenskerne en uge før jul er ved at være en tradition (Christian vil bestemt ikke acceptere., hvis den bliver lavet om). Vi håber også at ferien på Bornholm i august, som vi holdt for første gang i går, bliver grundlaget for en ny tradition, hvor hele familien er på ferie sammen. Det har til gengæld betydet at jeg har måtte sige nej tak til en anden god tradition (2 år pt.), nemlig Anja & Johannas HTM/FS Summer camp, fordi den falder sammen med det tidpunkt, hvor jeg regner med at vi skal holde ferie.

23 dages ferie i træk, det er første år i umindelige tider, og den tradition vil jeg gerne fortsætte, og også gerne koblet med besøg på Michelin-restauranter som i år.

På hundefronten har det været en god tradition at jeg har været til DM, i år for syvende år i træk. Det vil være dejligt at komme med som udøver for ottende år, men det er ikke noget jeg stræber efter. Men jeg kommer helt sikkert til DM, måske ”bare” som tilskuer, og det er nok heller ikke så tosset.

Sydkystens Hundeskole rallyprøver 31.12.2017, afholdes i år for sjette år i træk, og det er ganske bestemt en tradition. Ligeledes at Sydkystens Hundeskoles Hundepris uddeles i forbindelse med det arrangement, det bliver fjerde år i træk.


Præmierne til prøverne er kommet, en masse spændende legetøj, og traditionen er, at det præmier til alle deltagere til begge prøver. Præmierne til modtagerne af Hundeprisen er næsten på plads. Jeg mangler at lave diplomerne. Jeg har ikke planlagt talerne endnu, og jeg tror jeg klarer dem uden forberedelse, men det er vigtigt at få det hele med i begrundelserne, så lidt forberedelse skal der til.

Til næste år kommer der nok nogle traditioner med at gå til HTM med begge hundene. Der er prøver i HTM der er ved at blive en tradition – hvem vil undvære Hangar 17 i december? Sydkystens Hundeskole afholder sin første HTM-prøve 30. juni, og det kunne måske gå hen og blive en tradition?!


Jeg har for lidt siden – på Kirstens opfordring – lagt en jule- og nytårshilsen på Facebook. Jeg plejer selv at tænke på det, men der har været så meget andet.

Jeg meldte fra til Birgits Hundetur i Vallø Slotspark i morgen, et arrangement til støtte for HMC, det kunne også være en god tradition!, fordi Kirsten foreslog en tur til København i stedet, nu hvor vi har styr på julen. En rigtig god prioritering, for en potentielt traditionsrig tur klarer sig glimrende uden mig :-)

En gang imellem kan man få lyst til at sige med Leif Panduros titel ”Rend mig i traditionerne”, men alligevel er der altså noget trygt og rart ved traditioner.

Ingen kommentarer: