mandag den 11. december 2017

Om at holde fokus – og huske at det skal være sjovt :-)

En dejlig træningshal!

I dag mødtes Anita og jeg i Stevns Hundesports hal i Tureby, for at holde generalprøve på prøverne i Hangar 17 på søndag. Vi diskuterede opsætning og kriterier mv. og endte med denne rækkefølge: opvarmning (for mit vedkommende FS1 uden hund), FS1 (Osseau), HTM1 (Lille Bjørn), FS1 (Lille Bjørn), HTM2 (Osseau) og HTM3 (Max).

Anita havde lavet nogle justeringer at FS-programmet for nylig, og kom til at gå helt i stå, da hun skulle gå programmet første gang. Og jeg måtte erkende, at jeg dårligt kunne gå mit FS-program uden Lille Bjørn, og selvom det er en række enkle adfærd, der er sat sammen, mangler vi simpelthen rutinen. Så den konstruktive konklusion blev, at jeg har bedt om at flytte fra FS1 til For Sjov, for dér vil både Lille Bjørn og jeg få en god oplevelse.

Heldigvis viste det sig, at de programmer vi har trænet mest og ikke har ændret meget i, fungerede rigtigt godt :-) Jeg var meget tilfreds med Lille Bjørns HTM, det var mest mig, der skulle holde øje med stolperne i hallen, mens jeg løb med hænderne for øjnene, som skabte lidt forvirring. Han var rigtigt fint på – som altid. Jeg skal huske at belønne lidt mere for de nye positioner, han går dem så flot, og får ikke så meget for det :-( Så P5, P2 og P9, lidt mere for dem!

Anita og Osseaus HTM2 var bragende flot, det bedste jeg har set! Osseau var varmet tilpas op, og bortset fra lige i starten var der ingen lyd, men masser af flotte positioner og gode skifter, og den nye afslutning var lige i øjet.

Så kom Max i hallen. Jeg havde planlagt at vi skulle lege til at starte med, men legetøjet var totalt uinteressant i forhold til at snuse i underlaget. Jeg styrtede rundt, og smed legetøj, han løb efter det og forbi og snusede videre - og tænderne klaprede. Så små korte momenter, og belønning med godbid, en anelse panik, og så – efter at have lovet at jeg ikke ville blive sur på Max – kastede vi os ud i det, og gjorde klar til HTM-programmet. Vi skulle lige i gang … og pang, så var han på! Øvelser der kræver lidt af ham (hvor han ikke kan kombinere det med snus eller det er noget sværere at snuse i) er han med fuldt fokus, så P1 i bak og P1 i sidelæns er han totalt på. Også alle positionerne mellem benene. Det endte med at blive et superflot program, hvor jeg ovenikøbet fik lagt lidt ekstra koreografi ind – det var planlagt, hvis der var overskud til det, og det var der sørme.

Han fik en masse godbidder, og han fik lov at snuse og vi fik leget rigtigt bagefter. Jeg var totalt lettet og meget glad. En bestemt start – uden at være hård – og passende belønninger, ikke mindst i starten, og så kørte vi et rigtigt godt program under ganske være betingelser for Max.

Træningen inden søndag kommer til at bestå i ganske kort træning af momenter, og ikke meget mere. Og så en visualisering af et fuldt HTM1- og HTM3-program hver aften.

I morgen har jeg fri, vi skal julehandle, og der står også lidt rekvisitter på indkøbslisten. I morgen aften står den på udarbejdelse af tjekliste til søndagen, det hele skal være klar fredag aften, da lørdagen er sat af til dansk juleaften for den svenske familie!

Ingen kommentarer: