onsdag den 14. marts 2018

Kommende prøver – og forventningens glæde


Fotoet er fra mit blogindlæg for et år og en dag siden En ordentlig fører 2. Jeg genlæste det i går, og havde heldigvis en god følelse af, at jeg har fortsat de gode takter fra dengang.

De kommende 3½ uge står 5 prøvedage i kalenderen.

Den 24. marts årets er det årets første HTM-prøve. Det er i Ringsted, Lille Bjørn skal op i HTM1 og Max i HTM3. Det var først i går jeg for alvor begyndte træningen specifikt mod den prøve, med én visualisering af hver prøve. Der kommer daglige visualiseringer fra nu af, musikken bliver spillet en del gange, og der bliver nok lidt træning af delmomenter. Den eneste sammenhængende træning er en fuld dress rehearsal på søndag i hallen. Anita og jeg har booket den en time, for at prøve vores fulde numre i korrekt udstyr. Det glæder jeg mig ret meget til. Jeg håber at Lille Bjørn består, for det vil betyde at et af årets resultatmål bliver nået: HTM1-titlen.

Den 29. marts skal jeg til årets første Nose Work prøve, og min anden officielle prøve. Den første var den 4. juni sidste år, hvor Max bestod med en 2. præmie. Vi er igen på hjemmebane, prøven afholdes i Solrød hos DKK. Det er igen Max, som er tilmeldt, og ærligt talt har vi ikke trænet Nose Work siden Lonnis kursusforløb stoppede for flere uger siden. Jeg har aftalt med Merete, at jeg tager Max med til næste uges træning på Lille Bjørns hold, så kommer Lille Bjørn på Max’ rallyhold i stedet den dag 😊

Den 2. april går turen til Trelleborg, hvor begge hunde er tilmeldt begge prøver i Fortsätningsklass. Det er ikke noget jeg træner specifikt imod, men naturligvis nærlæser jeg materialet fra Margaretha, med de svenske skilte og forskellene i forhold til de danske regler.

Den 7. april tager Anita og jeg sammen til Hangar 17 til DKKs første HTM-prøve i 2018, som afholdes i Hangar 17. Hundene er tilmeldt samme klasser som 24. marts, men jeg håber at skulle rykke i Lille Bjørn i klasse 2. Træningen er ”bare” en fortsættelse af træningen mod 24. marts, men selvfølgelig baseret på læringen den dag. Og for Lille Bjørns vedkommende med den fulde udgave af Dengang da jeg var lille, som er cirka et minut længere end hans nuværende nummer.

Under normale omstændigheder ville en overnatning den ene eller anden vej være passende, men det er ikke muligt denne gang, så det bliver en lang dag …

Der bliver ikke tid til at slappe af, for allerede 8, april går turen til Ølstykke og rallyprøver i DKK Kreds 1. Begge hunde er tilmeldt i championklasse. Det er ikke noget jeg træner specifikt imod. Mathilde er tilmeldt i juniorklasse, og det bliver med Lille Bjørn. De har trænet sammen to gange, og vi mødes til træning næste gang i morgen.

Jeg glæder mig rigtigt meget til alle prøvedagene og til hver enkelt prøve. Ellers havde jeg ikke tilmeldt. Men jeg glæder mig allermest til HTM-prøverne. Det kribler allerede i mig ved tanken at skulle gå i ringen med de numre, som vi sidst viste den 17. december, og som der er arbejdet med på mange områder, både detaljer og helheder.

Jeg er også meget spændt på Nose Work prøven. Max og jeg har udviklet os rigtigt meget, og det skal nok blive en god dag. De svenske prøver glæder jeg mig også en del til, vi er ret hurtigt kommet igennem Nybörjarklass, men har også oplevet en del udfordringer, så det bliver ikke nogle prøver vi bare klarer

Og naturligvis ser jeg også frem til både mine egne prøver og Mathildes prøve i Ølstykke. Jeg tjekkede lige, jeg har været til 26 rallyprøver i Ølstykke, den første 7. oktober 2007, hvor Megan blev Rally Viderekommende Mester, som det hed dengang.

I bund og grund handler det om, at hver eneste prøvedag er en skøn dag, hvor jeg sammen med en masse andre, med samme hundesportsinteresser som mig, mødes til fornøjelig og fredelig konkurrence, og en masse hyggelig hundesnak.

Min samlede hundekalender ser overvældende ud, men der er mindst en god grund til hver eneste prøve, der står i kalenderen, og der er ingen jeg kunne tænke mig at undvære!!!

Ingen kommentarer: