mandag den 26. marts 2018

Rallytræning by proxy


Mathilde er tilmeldt en stribe rallyprøver med Lille Bjørn og Max, og farmor Mette og jeg er naturligvis og heldigvis enige om, at hun skal have optimale betingelser for at gå de bedst mulige prøver med hundene.


Vi havde derfor indgået en aftale med Amanda om specialtræning i dag. Vi havde sendt et oplæg til Amanda, og mødtes kl. 14 på træningspladsen i Osted. Jeg havde medbragt 6 skilteholdere og 9 kegler, Amanda havde begynderskiltene med, og så kunne Mette og jeg ellers følge en spændende træningstime, hvor Mathilde og Lille Bjørn, Max og Lille Bjørn igen, fik arbejdet med de momenter, som vi mener kunne give særlige udfordringer.


Det var en fornøjelse at følge med. Amanda har helt styr på, hvordan hun skal formidle de nødvendige teknikker, sikre korrekt timing, og korrigere fornuftigt. Mathilde er meget lydhør og opfatter lynhurtigt, og det er skønt at se, hvor hurtigt samarbejdet udvikler sig.

Jeg fik sandelig også lært en del, for efter kort tid kunne Max gå superflot med Mathilde uden snusen, og jeg fik nogle instrukser fra Amanda om, hvordan jeg skal træne ham, for at opnå det samme: en Max med kontakt og uden snus. Det er ret svært at argumentere imod, når Mathilde kan opnå det på nogle få minutter med Amanda som instruktør!!!

Mathilde og Lille Bjørn skal debutere til prøven i Ølstykke den 8. april.

Mine næste rallyprøver er om en uge, mandag den 2. april, i Trelleborg, hvor begge hundene skal debutere i Fortsätningsklass ved en dobbeltprøve. Jeg har genlæst reglerne og skiltene i Margarethas udgave, hvor ændringerne i forhold til de danske regler er fremhævet – det er meget pædagogisk, så jeg føler mig ganske klar i forhold til udførelse og bedømmelser.

Ingen kommentarer: