tirsdag den 27. marts 2018

Et spark i røven


Max og jeg var rallytræning hos Johanna i eftermiddags.

Den første halvdel arbejdede vi sammen med to andre som forstyrrelser på to baner: en ydre ring med 8 x 2 skilte, en indre ring med 4 x 2 skilte, et felt og et par kegler til fremsending, og opfordring til at gå alle baner, lave valgfri sideskifter, så vi lavede det hele både på højre og venstre side, og gå sammen med de andre – under gensidig hensyntagen – så vi fik trænet med forstyrrelser.

Jeg havde som eneste kriterie fuldt fokus fra Max, lige fra vi trådte ind på kunstgræsset, al snusen skulle afbrydes øjeblikkeligt og blev det … og jeg fik fuldt fokus. Jeg blev helt forskrækket over, hvor flot fokus han havde, og han gik knivskarpt og præcist.

Jeg huskede at holde pauser ind imellem. Det var faktisk vildt så godt han arbejdede på et ikke så nemt underlag og med gode forstyrrelser.

I den anden halvdel havde vi først to sekvenser på fire skilte vi skulle gå fælles. Her mistede jeg Max et par gange, men fik ham tilbage igen. Jeg havde den første individuelle runde, og fik her sparket i røven. Jeg arbejdede med sekvenser af tre skilte, og varierede for forudsigeligt med legetøjet (efter øvelserne). Så snart jeg begyndte at variere hvornår jeg belønnede og hvilket legetøj, der kom frem, blev fokus skruet dramatisk op, og Max arbejdede igen fantastisk. Tak Johanna :-)

Derefter arbejdede jeg med forskellige detaljer, belønnede varieret, hold pauser og stoppede i tide.

Fed træningsrunde, fordi jeg fik arbejdet med Max’ fokus hele vejen, fordi Johanna fik mindet mig om fundamental belønningsteknik og fordi det virkede øjeblikkeligt!

Ingen kommentarer: