tirsdag den 20. marts 2018

Rally, Nose Work og HTM


Hundene havde byttet hold i dag.

Lille Bjørn havde overtaget Max’ plads på Johannas tidlige rallyhold. I første halvdel var der et dobbeltspring, en bane med tre fristende 8-taller (fristelser medbragt af os selv), og individuel tid. Lille Bjørn var virkelig skarp på banen, der var reaktion på den åbne leverpostej, og vores eget legetøj, men ikke mere end at jeg kunne få kontakt med det samme.

Den individuelle tid viste, at vi har nogle helt klare problemer på højre side, så jeg skal have arbejdet med at få ham tættere på, og hans bagpartskontrol – fokusøvelser!


Den anden halvdel var der stillet 3 x 3 skilteholdere op med et skilt på hver side, i alt 18 skilte. Vi skulle gå fremad på en bane med 3 skilte, og udføre et skilt fra den bane, et fra bane 2 og et fra bane 3 efter et smart system. Det var en øvelse i at holde fokus, og det var ikke så let synes jeg at gå en bane og så huske hvilke andre skilte, der skulle udføres.

På mit hold gik vi tre ekvipager parallelt frem og tilbage først med hund på venstre side, så på højre. Så rykkede vi og gjorde det samme med næste række. Jeg synes Lille Bjørn virkede lidt træt til sidst, tjekkede uret og vi havde været i gang i 50 minutter stort set uden pause. Puha, sådan kan man blive revet med.

Superflot arbejde af Lille Bjørn hele vejen igennem.


Der var ingen tid til eftersnak, for jeg skulle hjem og bytte Lille Bjørn med Max og videre til Mosede Fort, hvor Max havde fået Lille Bjørns plads på Meretes Nose Work hold, som træning inden prøven 28. marts.

Der var to køretøjssøg og en stribe forskellige udesøg på toiletbygning, kanon, kanonattrap, container og bord/bænkesæt. På det det første bilsøg fik jeg to flotte markeringer lidt for langt fra kilden, og også lidt for mange fejl for at være oppe på bilen. I toiletsøget var Max lidt flagrende på den første langside og starten af den korte side, men så var han superskarp og søgte perfekt resten af bygningen og markerede superflot.

De to kanonsøg og containersøget var virkeligt fine og med flotte markeringer.

Det første bord/bænke-søg tog rigtig lang tid, Max blev frustreret og vi skulle have hjælp til at søge i det rigtige område. Hmmm. Det andet gik strygende og med flot markering – som var forkert, diametralt modsat den rigtige. Hmmmmmmm. Det sidste køretøjssøg var lige i øjet og med meget flot markering.

Læring i forhold til at vi snart skal til prøve? Lidt mere opvarmning, bedre til at hjælpe Max ind, når han flagrer (første køretøjssøg og starten af toiletsøget), og ikke så meget mere. Jeg stoler meget på Max’ markeringer 😊

HTM-træningen er rene visualiseringer pt., og specielt Lille Bjørns HTM-nummer bliver der arbejdet meget med. Kurset med Lina i påsken er blevet aflyst, men til gengæld har vi fået mulighed for nogle enetimer i påsken, hvor hun opholder sig i Lund. Jeg har booket sammen med Anita og jeg glæder mig specielt til at få input til Lille Bjørns HTM2-program.

Ingen kommentarer: