lørdag den 31. marts 2018

Enetime hos Lina – om at vælge musik til HTM

Tid til ny musik?

I morges gik turen til Lund, hvor Anita og jeg havde aftalt to enetimer hos Lina, hvor vi skulle have set nærmere på vores HTM-programmer. Vi opdelte i 4 x ½ time, først Anita, så mit HTM2, Anita igen og endelig mit HTM3.

Det var to fantastisk lærerige timer med et slutresultat, som vi nok ikke havde forestillet os på forhånd.

Jeg havde mit første pas med Lille Bjørn. Vi viste hele HTM2-programmet, ret tæt på vores bedste.

Vi startede med at tale om musikken, og hvordan de skift i positioner og tempi understøttes af musikken, eller ”bare” er noget jeg gør. Ikke fordi der er noget der er 100 % rigtigt eller forkert, men Lina vil gerne se, at, det ekvipagen gør, giver mening i forhold til musikken. Jeg har en lang passage i P1 først i almindelig gang, så i løb og så i langsom gang, som fungerer fint, men temposkiftene er mine valg, ikke noget der understøttes af musikken. Der var lidt at tænke over. Om ikke andet så i forhold til klasse 3.

Derefter talte vi om de konkrete positioner og længden af dem, samt om overgangene. Vi talte om at programmet i højere grad skal understøtte Lille Bjørns charme, Lina vil gerne se ham arbejde, han er så dygtig til det 😊 Det er ham, der skal vise han kan positionerne, ikke mig der skal styre vendingerne. Jeg noterede en stribe konkrete forslag herunder:
  • Vente lidt i starten (der er lidt intro, som er perfekt til at vente)
  • Starte med P1 sidelæns i stedet for bakke (mere ro og mere præcision) og derefter tage bakken
  • Overgangen fra P1 til P5 en enkelt slalom i stedet for tulipan, det ser meget mere elegant ud, og det er Lille Bjørn der arbejder
  • P2 og P6 overvejes som positioner. Det er meget svært at få ordentlig ro og præcision i dem med så lille en hund. Jeg kan fx bruge P3, P10 eller P4/P8.
Mit andet pas var med Max, men faktisk mest uden ham. Musikken har i endnu højere grad end ”Dengang, da jeg var lille” udfordringer i forhold til tydelige markeringer af retningsændringer og positionsskift. Det er derfor, jeg har de lange passager i samme position, som jeg skal ”kompensere” for med koreografi. Men egentlig kom konklusionen også her ret nemt … ”Que reste-t-il de nos amours” er ikke oplagt HTM-musik.

Så dagens konklusion var, at jeg i Hangaren på næste lørdag fortsat bruger Kim Larsens musik til HTM2, men med lidt ændrede positioner. Jeg anvender nok Charles Trenets nummer til HTM3 for sidste gang, og går i øvrigt i tænkeboks med musik til begge hundene 😊

Ingen kommentarer: