mandag den 5. marts 2018

HTM og rally – og mere at tænke over


Jeg havde mulighed for at arbejde hjemme i dag, og det var jeg glad for, sådan som vejret udviklede sig. 13:30-16:30 tjekkede jeg ud, for jeg havde dels fået mulighed for at træne med Anita 14-15, dels havde jeg lovet at tage Max og Lille Bjørn med, så Mathilde kunne træne rally med dem den følgende time.

Vejret gjorde, at Anita kom direkte fra arbejde, så det var ”nemt” for hende, hun skulle jo bare tørtræne. Det er ikke altid så nemt fandt vi ud af, hverken at gå uden hund eller at kommentere, når man ikke kan se hunden! Der blev specielt arbejdet med starten på HTM3-nummeret, timingen af skridt i forhold til musikken, og det var faktisk rigtigt svært. Jeg prøvede selv at gå til musikken, og måtte erkende, at det var nemmere at fortælle, hvordan det skulle gøres, end selv at vise det 😊

Jeg havde ikke forberedt noget overhovedet, så på stedet blev det besluttet at gå et fuldt HTM1-nummer med Lille Bjørn. Lidt opvarmning og så i gang. Han var meget på, på den gode måde, jeg synes det gik ret godt. Der var lidt sjusk fra min side, og Anita mindede mig om at vente på ham. Så jeg tog den én gang til, og det gik endnu bedre. Superfornemmelse, og det program passer altså perfekt til Lille Bjørn og mig!

Med Max havde jeg besluttet ikke at gå det fulde program til musik, kun træne start og slutning uden musik. Det holdt jeg så ikke lige. Efter lidt opvarmning gik han som en drøm, så vi gennemførte det fulde program uden musik, med to større legeophold og lidt godbidder undervejs. Superflot og nok det bedste, jeg har gået med ham.

Mette og Mathilde var kommet, og så fristede Anita og jeg var nem at friste til at gå det fulde nummer til musik. Det blev noget værre rod … Starten måtte vi tage om flere gange, fordi han ikke kom ind i startpositionen og flere steder var han på forkant med mig. Det er helt åbenlyst, at han kan programmet og bare ville gennemføre det hurtigere end mig. Så ikke flere fulde programmer før næste prøve 24.3, bortset fra én gang, den 18.3, hvor Anita og jeg har aftalt fuld generalprøve i Ringsted.

Så kom Mathilde på banen. Mette filmede hendes første bane med Max, se videoen her.

Det er tredje gang de træner sammen, og er det ikke bare skønt at se det samarbejde!!! Mathilde er stille og rolig, fuldt fokuseret, kan huske alt det vi har aftalt om kommandoer og tempo mv., og Max’ hale kører.

På lørdag og søndag skal de gå juniorklasse på Bornholm, og det glæder jeg mig ret meget til at opleve.


Til sidst gik Mathilde også banen med Lille Bjørn og det gik også rigtigt fint. Der er detaljer der er anderledes i forhold til Max, med det har Mathilde hurtigt fået styr på. Hendes første hund i rally Boogie har naturligvis sine kommandoer, og det er meget imponerende at Mathilde kan holde styr på tre sæt kommandoer. Siger føreren, der tit bytter rundt på hundenes navne og kludrer med kommandoerne.

To skønne træningstimer. Jeg fik atter noget at tænke over i forhold til HTM-programmerne, og jeg nød at se Mathilde træne i en time med tre hunde, og have et fantastisk samarbejde med dem alle.

Ingen kommentarer: