onsdag den 21. marts 2018

DM og Årets Hund i rally

To hunde uden interesse for DM og Årets Hund :-)

Jeg har fornøjelsen at være ansvarlig for opdatering af kvalifikationslisterne til DKKs DM og Årets Hund i rally. De seneste lister blev offentliggjort i dag, og kan ses på DKKs hjemmeside (DM og Årets Hund).

Jeg har været til DM de sidste 7 år i træk og været til i alt 17 prøver. Megan var til DM 2011-2016 i championklasse og i finalen 2 gange, i alt 8 prøver. Lille Bjørn har været til DM 2014 og 2016 i ekspertklasse og i 2017 i championklasse, i alt 3 prøver. Max har været til DM 2015 i ekspertklasse og 2016-2017 i championklasse og i finalen hver gang, i alt 6 prøver.

Det er fedt at være til DM, og der er naturligvis masser af prestige forbundet med det. Med den støt voksende interesse for at deltage i rallyprøver er det bestemt heller ikke blevet nemmere. Der er 20 kvalifikationsprøver endnu, de to sidste afholdes den 30. juni, men allerede nu skal der virkeligt høje point til for at komme i top 20, som er kvalificerende:
  • I begynderklasse kræves 97 point og 1.v., der er 6 med 100 point.
  • I øvet klasse kræves 98 point og 2.v., der er 11 med 100 point.
  • I ekspertklasse kræves 97 point og 2.v. med 13 i klassen, der er 8 med 100 point.
  • I championklasse kræves ”kun” 96 point, der er 4 med 100 point.
Sidst men ikke mindst er der juniorklassen. Pt. kommer alle, der består med mindst 80 point på listen, men det gør bestemt ikke bedriften mindre. Mathilde er på 3. pladsen med Boogie og på 6. pladsen med Max. Mathilde har jo sagt ja til også at gå op med Lille Bjørn, og naturligvis håber jeg at hun også kvalificerer ham til DM 😊

I Årets Hund konkurrencen er 3 ud af 12 konkurrencer afviklet, og Mathilde er nr. 2 og 4 på listen pt. med Boogie og Max. Mathilde vil også her arbejde for at få Lille Bjørn med i finalen.

Hvad med rally og championklasse? Jeg deltager i nogle kvalifikationskonkurrencer, og på en god dag kunne en af hundene godt opnå en DM-kvalifikation. Men det er ikke der mit fokus ligger i år, så det vil da være skønt, hvis Mathilde skaffer begge hundene til DM i stedet.

Årets Hund har jeg valgt fra, da jeg selv skal dømme finalen, men det afholder mig ikke fra at deltage i kvalifikationskonkurrencerne. Og bare rolig, jeg kommer naturligvis ikke til at dømme juniorklasse ved Årets Hund, hvis mine egne hunde kvalificerer sig😊

Det jeg glæder mig allermest til pt. er HTM-prøverne på lørdag. HTM3 i en klasse med 8 deltagere før frokost og HTM1 med 10 deltagere lige efter frokost. Jeg føler mig helt klar til begge prøver og det bliver to gode oplevelser er jeg sikker på. Og hold da op hvor er der mange andre ekvipager, jeg gerne vil opleve på dagen. Det skal nok blive en fantastisk dag!

Ingen kommentarer: