fredag den 21. juli 2017

Miljøtræning


Fokuseret Max og fører (foto: Amanda)

Amanda og jeg havde en aftale om at mødes ved Solrød Centret til miljøtræning med Osseau og Max i Centret. Det var Amandas forslag, fordi hun med god grund mener, at det er noget jeg har forsømt med Max.


Vi gik en hurtig runde, og fandt et fint sted at stille op. Udstyret bestod af 4 skilteholdere, 1 kegle og 1 felt. Felt og kegle stillet ikke så langt fra hinanden. Og ud mod cykelstien, der går igennem Centret.

Ja, mere skulle der ikke til for at få skabt en meget prøvetro situation med Max, hvor han i starten skulle scanne området rigtigt meget, hvor han ikke var vild med at løbe væk fra mig, og hvor han ikke ville dække i feltet.

Så godt guidet af Amanda fik jeg arbejdet med kropssprog, stemme, sænkede kriterier, og Max gik bedre og bedre og rigtigt flot det meste af tiden.

Jeg tænkte, at der nok ikke ville være ret mange forstyrrelser, men knallerter, cykler, indkøbsvogne, folk med hunde, folk med børn osv., det var perfekte rammer og superforstyrrelser.

Jeg må blankt erkende, at jeg skal arbejde meget mere med Max under sådanne omstændigheder.

Vigtige milepæle i årets konkurrencekalender er vist nedenfor. Miljøtræningen er vigtig i forhold til dem alle. Den tekniske træning er pt. primært vigtig i 6+ (og det er mest mine egne bevægelser), og så selvfølgelig i Nose Work, men det er alligevel noget helt andet.


Tak Amanda, fordi du insisterede på miljøtræningen!

Ingen kommentarer: