lørdag den 15. juli 2017

Nose Work 2

En meget glad fører med sin dygtige hund (foto: Charlotte Lia)

Lonni havde inviteret 10 ekvipager til at deltage i en uofficiel Nose Work 2 konkurrence i dag i forbindelse med sin dommeruddannelse.


En dejlig solskinsdag, prøve ved DKK (= tæt på), og superhyggeligt selskab, det bliver ikke meget bedre. Max og jeg startede som nr. 8 ud af 10. Der var tre søg ude: Ude, køretøj og beholder, og så Indesøget for sig til sidst.

Rutinerne til prøverne er dejligt enkle. Kort luftetur, velkomst, banegennemgang, line-up og så går man i gang. Max kom ud da nr. 6 gik i gang, vi hygger bare, han får lidt godbidder og så er vi klar.

Vi havde fået at vide at der var to fund på hvert søg, en blanding af lavendel og eukalyptus, og det var det.

Udesøget: Der stod 6 stole og et bord, Max søgte langs en væg, flot markering, og fundet – korrekt. Vi søgte videre, men fandt intet indenfor tidsgrænsen på 1:45.

Køretøjssøget: To biler i forlængelse af hinanden, græsarealet trak meget og jeg blev trukket tre for korrigering med snor. Jeg skal have mere styr på at guide ham til at søge ved køretøjerne. Han lavede en sikker markering, også korrekt, men vi fandt ikke mere inden for tidsgrænsen på 1:30.

Beholdersøget: Der lå en masse kasser og vi gik i gang. Hurtigt en flot, korrekt markering, og hurtigt efter en anden også korrekt – jeg løb ud for at belønne, kiggede op – tidtager, fotograf og dommer stirrede på mig – og jeg udbrød FÆRDIG, puha, jeg havde glemt at markere, at jeg var helt færdig.

Jeg var meget tilfreds med hele dette forløb. Max arbejdede fint på alle tre søg, og specielt beholdersøget var superflot – det var på lufteområdet lige bag DKKs bygning, men han arbejdede uanfægtet af forstyrrelserne.

Indesøget foregik på lageret, vi kom godt rundt i området, og han lavede en flot markering (korrekt). Vi gik videre, på et tidspunkt stillede han sig på bagbenene og strakte sig, jeg tog det for markering, men det var ikke korrekt. Men igen, han arbejdede fint hele tiden.

5 ud af 8, det er jeg meget tilfreds med. Max arbejdede flot hele vejen igennem, og vi må bare klø på med træningen. Jeg er blevet meget bedre til at læse ham, og nu skal jeg blive bedre til at guide ham, så hans søg bliver mere fokuserede, specielt køretøjssøget.

Præmieoverrækkelsen var en ekstra, positiv oplevelse. På trods af min meget forsinkede færdig-markering på beholdersøget var vi hurtigst (61 sekunder), og vandt dermed det søg.

Samlet fik vi 10 for udesøget, 12½ for køretøjssøget (3 fejl for korrigering med snor), 25 for beholdersøget og 10 for indesøget (2 fejl for fejlmarkering). I alt 57½ point, 5 fejl og dermed en 3. præmie, hvis det havde været en officiel prøve. Det rakte til en 3. plads sammenlagt.

Stor tak til Lonni for et dejligt arrangement og alle de andre for hyggeligt selskab.

Ingen kommentarer: