søndag den 23. juli 2017

Lærerig Nose Work træning

Et udfordrende udesøg

Igen i dag havde jeg været så heldig at få en af de 10 pladser til en uofficiel Nose Work 2 prøve arrangeret og dømt af Lonni. Prøven blev afholdt i Mullerup udenfor Slagelse. Vejrudsigten så mildest talt ikke lovende ud, så alle havde regntøj med; men vi havde heldet med os, så regnen startede først lidt over 13 under snakken efter præmieoverrækkelsen, så det var bare helt perfekt.

Som en lille gardering, hvis det skulle blive voldsomt regnvejr, havde Lonni lavet et setup, hvor vi startede med beholdersøg indendørs. Derefter blev beholderne fjernet og rummet blev gjort klar til indesøget. Søg nummer to var køretøjssøg. Endelig tog vi indesøg og udesøg i forlængelse af hinanden.

Jeg luftede Max, da vi kom, han var i bilen under banegennemgangen, vi var nummer 8 i startrækkefølgen, og Max kom ud, da nr. 3 gik i gang tror jeg, beholdersøget var der sat 1 minut af til, så det gik meget hurtigt.

For første gang tænkte jeg – lidt mærkeligt, for det kan ikke bruges til noget – at 1 minut ikke var lang tid, da Max havde afsøgt to rækker af de tre rækker à 4 beholdere, og der ikke havde været nogen reaktion. Så da han begyndte at opholde sig lidt ved en beholder, uden dog at lave en tydelig markering, markerede jeg fund, og det var ikke korrekt. 0 point og 2 fejl.

Så kom køretøjssøget. Lonni havde formanet mig i går, om at passe på med linen, så det havde jeg meget fokus på: at kalde på Max og opmuntre til at søge, når han var lidt på afveje. Det gik fint og han arbejdede pænt og lavede en flot markering. Den anden kilde fandt vi ikke, så 12½ point og 3 fejl for at hoppe op. Men ros for smuk linehåndtering :-)

Max var virkelig lækker at arbejde med, og i bilen lagde han sig bare ned og slappede af, og fik masser af ros for det.

Så kom vi til de to sidste søg. I indesøget havde jeg besluttet at lade Max arbejde uden line, og det virkede rigtigt fint. Jeg kunne nemt korrigere ham, fx da han kom under gitteret, som afgrænsede området, og vi havde et flot fund. Dommeren noterede: ”Smukt fund af hund (begge) :-)”. Ja, Max havde arbejdet ved den anden kilde, uden at jeg havde reageret. Tsk tsk. 10 point for det og 2 fejl for fejlmarkering til sidst.

Udesøget skulle være med line – der var fritgående høns på arealet – og det var ikke noget problem, jeg fik igen ros for det. Max arbejdede virkelig flot i samtlige 2 minutter, men der kom ikke nogen markering, det var simpelthen for svært. Det viste sig at 0 ud af 10 havde fundet den ene kilde, som ellers burde være nem … 0 point.

Læring: Fortsæt træningen, vær mere tålmodig (beholdersøget, det var jo ikke en rigtig markering), giv en ny kommando, når han arbejder intensivt på et meget afgrænset område (indesøget), fortsæt uden line hvor muligt, det giver meget mere naturligt søg for Max (indesøget) og fortsæt det gode linearbejde.

Som altid et dejligt arrangement, alle kender alle og hygger sig sammen og vi har alle en masse at træne på og dermed en masse at snakke om også træningsmæssigt.

Jeg var lige ved at glemme at nævne, at vores 22½ point og 7 fejl rakte til en 10. plads

Tak til Lonni for et flot arrangement og god feedback! Tak til alle andre for hyggeligt selskab.

Ingen kommentarer: