mandag den 10. september 2018

Nose Work-træning, titler og tanker om Lille Bjørn


Jeg kan ikke kom til Nose Work-træning i morgen aften, og havde i stedet fået lov at komme til træning til aften. Mette Winther vikarierer for Merete, og havde en tilrettelagt en stribende spændende søg, som blev omhyggeligt gennemgået, og vi fik at vide om det var klasse 1 eller 2.

Jeg glemte at tage fotos, så I må nøjes med det af området for det første udesøg 😊

Vi startede med en slags køretøjssøg, fint arbejde og supertydelig markering.

Så et blandet søg på et asfalteret område med fodboldmål og tre bord bænkesæt. Max fandt hurtigt de to klasse 1 søg, og arbejdede et stykke tid med det sidste, hvorefter jeg valgte at stoppe.

Et containersøg, vi fandt klasse 1 og droppede klasse 2.

Efter lidt vand arbejdede vi på den ene kortside af bygningen, og fandt de to kilder uden besvær (selvom der var kommet flere cykler i vejen efter opstillingen, så der skulle arbejdes lidt mere for sagen).

Så skulle vi sammen med Mette lave tre klasse 1 udesøg. Jeg fik mulighed for at arbejde en del for at få Max i snus og holde næsen i gang. De to første fandt vi nogenlunde ok, det sidste voldte lidt problemer, fordi Max havde forladt muren lige før kilden, og jeg havde dirigeret ham tilbage efterkilden to gange, men vi fandt kilden til sidst.

Dernæst arbejde vi på en måtte, dvs. der blev snuset godt i omgivelserne også, inden der kom en fin markering. En kegle, hvor duften sad midt indeni, og Max flot var oppe for at markere toppen. Og endelig en kilde under en masse bolde, hvor Max arbejdede fint for at komme ned til kilden. Superflot!

Vi sluttede med et søg langs den lange bagside, fandt de to kilder lige om hjørnet, og to andre. Den sidste var i en busk, som Max havde vist stor interesse for, men havde forladt igen … eller jeg havde ikke rigtigt troet på det, for så ville han have været mere vedholdende.

Meget fin træning, meget fint tilrettelagt af og med super god feedback. Stor tak til Mette!

Og så til noget helt andet: Titler. Det ville være en fed løgn, hvis jeg sagde jeg var ligeglad med hundenes titler og det gjorde da ikke dagen i går ringere, at Lille Bjørn fik to nye titler!

Jeg har skrevet til DKK i dag for at få tilføjet årets titler, og jeg blev da lidt overrasket hvor mange det er blevet til i år:

18.2 bestod han sin tredje Nybörjarklass i rally og blev dermed RLD-N.

De næste 6 titler har han opnået efter at være fyldt 11 år, sej senior 😊

24.3 nåede han 15 Q point i HTM1 og fik dermed titlen HTM1.

6.5 bestod han sin tredje Fortsättningsklass i rally og blev dermed RLD-F.

12.5 gjorde Mathilde ham til Rally Junior Mester (RJM).

2.6 nåede han 13 Q point i HTM2 og fik dermed titlen HTM2 (og HTM1 bortfaldt).

Og i går blev han så både Årets Hund i HTM2 (ÅH18HTM2?) og vandt Hund i Fokus titlen i HTM2 (HIF18HTM2).

Som jeg skrev i går, er jeg gået i tænkeboks vedrørende Lille Bjørns fremtidige træning og konkurrencer. Det er bestemt ikke let.

På den ene side ville jeg rigtigt gerne træne videre med ham med henblik på at debutere i HTM3, der er en masse af koreografien på plads til et HTM3-program, med Paddington og en kuffert. Men håndtegn bliver rigtigt svære at undgå, også selv om de kan gøre til en del af koreografien, og der er et gigantisk spring til klasse 3. Jeg kunne overveje seniorklasse, det er bestemt en mulighed, men jeg ved ikke om den klasse rigtigt appellerer til mig.

På den anden eller tredje side kunne jeg pensionere ham fra HTM, og så arbejde med Nose Work med ham, som han er dygtig til, ikke kræver at han kan høre og er fysisk meget mere skånsomt.

Indtil videre træner vi i hvert fald videre 😊

Ingen kommentarer: