søndag den 9. september 2018

Hund i Fokus 2018


Hund i Fokus vinderne i HTM/FS 2018

Dagen startede helt perfekt. Amanda, Anita, Mathilde, Mette og jeg mødtes ved HTM-ringen i Mørkøv, stillede telt op, og fik hver den mest fantastiske gave af Mathilde (og Mette): et 2018-mindekrus med fotos af Mathilde og hundene, hundeslik, menneskeslik og et personlig kort. Tusind tak til jer begge, det er MEGET værdsat.

Jeg er på det punkt (?!) lidt af den gamle skole, og synes ordet tak bruges alt for lidt. Det koster så lidt og det betyder tit meget.

Inden jeg gik i gang med dagens prøve i rally så jeg Mathilde og Boogie bestå færdighedsprøve 3, med flotte 4,0 point, superflot arbejdet.

Max og jeg skulle op i rally championklasse, Conni havde designet en lækker bane, og med hjælp fra Kimmie som hundeholder (tak Kimmie!), fik jeg også gået banen et par gange. Kimmie fik besked på at belønne hæmningsløst, Max måtte bare ikke blive ked af det.

Vi var på som nummer 4, opvarmning mv. var helt som planlagt, og vi kom fint i gang. 2. skilt var bakke væk på højre side, og den sad i skabet (godt tegn!). Skilt 4, bakke 1, bakke 2 skridt på højre side måtte vi lave om, og ligeledes skilt 5 skift side foran; Max kiggede lidt væk, og vi skal have fuld kontakt for at de øvelser lykkes.

Resten gik fint, der var en ommer til, jeg har glemt hvilken, og først og fremmest var der fed kontakt. Og som både Conni og Amanda kommentere: INGEN snus. 3 ommere og 3x1, 88 point og mere end godkendt. Jeg havde den rigtige følelse hele vejen, og støttede Max rigtigt godt.

Mathilde var oppe med begge hundene i junioklasse og gjorde det igen superfint, 93 point og 3.v. med Max, og 84 point og 4.v. med Lille Bjørn.


Lille Bjørn skulle op i HTM2. Der var ingen der oplevede mig efter prøven, der var i tvivl om at jeg ikke havde det godt, jeg var så skuffet, mest på mig selv, for jeg havde virkelig været en dårlig fører for Lille Bjørn.

Jeg fik timet det dårligt med at hente ham fra bilen, så vi kom til at vente for længe. Jeg havde ikke taget buret med til teltet, så han kunne ikke slappe af. Lige inden vi skulle i ringen var han ved at kløjs i en godbid, og jeg fortsatte bare ind i ringen. Der var noget kludder i starten af programmet, Lille Bjørn bakkede ikke første gang.

Og hvad fucking så????

Lille Bjørn arbejdede top sejt, han gjorde alt, hvad han skulle uanset hvor dumt jeg agerede og leverede et ganske glimrende program! Tak Lille Bjørn, og undskyld. Lille Bjørn har allerede tilgivet mig 😉

Dommernes kommentarer (Emmy, Jette, Sonja)

Udførelse
7,4 Tydelige håndsignaler i visse links. I P10 og face opposite på v. side (P7), hvor hunden ikke kan se op på handlers ansigt, kommer den ikke ind i positionen. Hund skal øve sig i ikke at have øjen kontakt.
5,8 Hænger lidt indimellem. Lidt upræcis. Prøv at undgå håndsignaler i skiftende mellem positionerne. Lidt varierende afstand. Meget opmærksom hund.
6,5

Indhold og sværhedsgrad
6,6
6,0
7,2

Fortolkning og kunstnerisk indtryk
5,5 Ha’ lidt is i maven og hold finish pose bare et par sekunder. Savner lidt fortolkning af musikken.
6,0 Rigtig fin musik der passer til jer.
7,1 Charmerende musik til charmerende hund

Hundens velfærd
3
3
3

Samlet 22,37 point, bestået og 1. vinder (vi var de eneste i klassen).

Og sørme om det ikke var et ægte hattrick, 3 gange 1.v. i træk i HTM2!

Prøven var den sidste af årets 3 DKK-konkurrencer, som tæller til Årets Hund. Lille Bjørn var på forhånd sikker på at blive årets HTM2-hund. Han havde 8 point inden i dag, og de to konkurrenter 5 point hver, og ingen af dem stillede op.

Årets Hund i HTM2

Lille Bjørn vandt dermed ÅH i HTM2 med 13 point ud af 15 mulige.

Hund i Fokus HTM2

Han blev også vinder af Hund i Fokus titlen i HTM2 (HIF18 HTM2), så det var på titelsiden også en særdeles givtig dag.

Lille Bjørn har nu opnået 23 Q point i HTM2, så vi skal starte i HTM3 næste gang, som jeg også havde planlagt.

Det er meningen at vi skal starte i HTM3 på Samsø. Men jeg må også være realistisk og fair overfor Lille Bjørn. Jeg synes alle ovenstående dommerkommentarer er lødige og relevante, og der er ikke noget jeg undrer mig over.

Men at træne en ældre (11½ år), næsten døv hund til at kunne præstere i klasse 3, der er alligevel et spring. Lille Bjørn har været så fantastisk i HTM. Vi har været oppe 4 gange i HTM1, 2 gange i HTM2 i Sverige og 5 gange HTM3 i Danmark. Alle de danske prøver er bestået, den ene svenske bestod vi. Hvad vil jeg mere?

Kirsten og jeg taler tit om Lizzie Bauder, Lille Bjørns opdrætter. Hun var så stolt af alle de flotte resultater vi opnåede, mens hun levede. Vi er sikker på at hun får en ordentlig øl og et godt glas vin og sender en masse gode ønsker til os på denne dag.

Jeg sad ved HTM-ringen det meste af dagen og så en masse superflotte programmer.

Jeg vil ønske særligt tillykke til Lonni og Morgen, som gik et fantastisk FS1-program og et næsten lige så godt HTM1-program. Morgan blev Årets Hund i begge klasser og fik Hund i Fokus titlen i FS1. Kæmpestort tillykke igen igen med de kæmpe flotte resultater, I er så megaseje.

Juryens specialpris går til Anita & Osseau, som gik deres bedste HTM3-program til en konkurrence. Desværre forlod Osseau ringen for at hilse på Amanda/Dumle, men programmet var bare så flot, og en masse af de svære detaljer fungerede på dagen. Tillykke igen Anita!!

PS: Øv, at jeg ikke fik filmet Lille Bjørns prøve, men det glemte jeg at få aftalt :-(

Ingen kommentarer: