fredag den 7. september 2018

Tricks, udfordringer og grundfærdigheder


I dag startede Max og jeg på et Tricks øvet hold hos Johanna. Da jeg blev inviteret må jeg indrømme, at jeg ikke tænkte længe før jeg sagde ja tak. For ud over de forskellige tiltag der er i gang med Max’ og mit samarbejde, med rally og Nose Work som de tilhørende konkurrencediscipliner, så synes jeg også vi havde brug for at blive udfordret på områder, som ikke umiddelbart er koblet på noget konkurrencemæssigt.

Det bliver vi helt sikkert!

Challengen til sidste runde er, at der skal opstilles 5 ens skåle, der skal være 5+ genstande hunden skal lægge i skålene, og den må kun lægge én i hver skål, og hvis der ikke er nogen tomme skal den ikke lægge noget.

Challengen til næste træning om 14 dage, er at hunden skal udføre adfærd mens føreren ligger ned, udføre adfærd på 10 meters afstand, og udføre adfærd bag førerens ryg.

Dagens træning var træning med stok som target, iagttage hvad hunden gjorde hvis vi førte stokken i modsat retning (formentlig vende, men var det hvad vi ønskede?), samt få hunden til at udføre en adfærd uden at fjerne stokken, og derefter få den tilbage på target.

Værsgo at træne!

Det var helt tydeligt at det var udfordrende for mig, at arbejde med flere af øvelserne, og dermed også udfordrende for Max, så det var rigtigt lærerigt.

Jeg trænede de forskellige dele af ovenstående henover timen.

Øvelsen med de 5 skåle. Jeg havde taget tre små baljer med, tre forskellige apporter, og så gik vi i gang. Det helt afgørende er den grundlæggende adfærd: at tage en genstand, bære den hen til baljen og slippe den. Det med at slippe (uden kommando), var meget svært, men vi arbejde med at smide godbid i baljen, når han havde hovedet over, og belønne i baljen. Til allersidst tror jeg vi fik et gennembrud, 3 x succes og jeg stoppede.

Challengen til næste træning. Adfærden mens jeg ligger, fik vi hurtigt godt på plads. Jeg satte mig, og fik Max til at gå rundt om mig (moveon) og gradvis lægge mig mere og mere ned. Det svære punkt kom, da han fik mulighed for at springe over benene, men det klarede vi ved at klikke og belønne ned mod fodenden, og den fangede Max meget hurtigt.

Adfærd på 10 meters afstand. Jeg havde tænkt at kombinere det med bakkeadfærd: bakke 10 meter væk og så udføre adfærd. Jeg arbejdede med bakningen, men der er en smertegrænse omkring 3-4 meter, hvor Max begyndte at pibe/sætte sig, og det punkt skal vi over.

Adfærd bag ryg. Der havde jeg tænkt, at Max skulle bakke mellem mine ben, et stykke bagud, og blive stående og så udføre adfærd. Vi kom i gang, men det var lidt svært at fastholde Max bagved, så det skal vi have skærpet.

Endelig target på stok. Jeg må konstatere, at den basale færdighed ikke er på plads. Johanna synes ikke det var en god idé at bruge touch (som jeg bruger for snude på hånd), så nu blevet det til dyt, og starte helt forfra med indlæringen.

Jeg var træt i hovedet bagefter og det var Max vist også, for vi knoklede på hele timen, og det var meget jeg skulle have styr på. Jeg er naturligvis superglad for at vi sagde ja til at deltage, og vi giver os i kast med udfordringerne!

Jeg var helt optaget af træningen, så derfor er billedet fra morgenturen på stranden 😊

Ingen kommentarer: