fredag den 28. september 2018

Signaler (igen)


I dag var vi nået til tredje runde af Johannas trickshold. Louise og jeg havde aftalt at mødes en time før, for at tale om vores 6+ program til Samsø. Det bliver spændende 😊

Vi arbejdede med alt muligt forskelligt, jeg skal nok skåne jer for alle detaljerne. Men der var nogle situationer og observationer, som virkelig fik mig til at reflektere over Max’ og mit samarbejde.

Jeg arbejder meget med at Max kun skal reagere på verbale signaler, og der blev hjemmeopgaven med at han skulle gå til en optagelse af min stemme ualmindeligt interessant. Han gik ikke, som i SLET ikke, til optagelsen. Men så snart jeg bevægede læberne som i move-on eller noget måske i nærheden, bevægede han sig. Han går SÅ meget på visuelle signaler.

Jeg arbejder videre med setup, bakke væk, og spin, og det er bare så svært, for bakke er at bakke væk med front mod mig, til nød at bakke ved siden af, men ikke at bakke væk, så han kun ser ryggen, af mig eller at bakke med en vinkel på 90 grader til mig. Det jeg får i stedet er spin, twist, sit, dæk – når jeg siger bak …

Challenge til næste uge er:

1: hunden skal på verbal kommando kunne vikle sig ud af line under det ene ben. 2: hands up, hunden skal på verbal stille sig med forbenene på væg, og skal kunne visiteres uden at slippe positionen.

Nummer 2 fik vi hurtigt gang i, 1’eren skal vi tænke nærmere over.

Jeg fik arbejdet med rallyøvelser, fokus – uden håndtegn.

I den individuelle tid bad jeg om rallysekvenser, og se, det var også rigtigt spændende. Fx dæk under gang (superflot dæk) efterfulgt af spin (endnu en flot dæk). Det gjorde vi to gange med mellemrum. Johanna bemærkede, at mit kropssprog var meget lig hinanden i de to situationer, så Max lyttede overhovedet ikke, han kiggede.

Jeg kan drage to vigtige konklusioner:

1. lad være med at undlade håndtegn til prøver. 2. Der skal arbejdes meget mere med verbale signaler, for at få den fornødne sikkerhed.

Og endnu engang kunne jeg konstatere, at Max reagerer præcis 100 % på, at jeg mister fokus. Der var en dobbelttysker, hvor jeg pludselig kom i tvivl om kommandoen (det gjorde jeg faktisk ret meget), og han reagerede straks med sænket hale. Citat Max: ”Far, du skal have styr på det hele, så skal jeg nok gøre det hele rigtigt!”.

Det er præcis derfor jeg lærer banerne udenad til prøverne.

Som altid en skøn træningsrunde, og en bekræftelse af, at vores samarbejde udvikler sig.

Max var HELT færdig bagefter, vi havde også trænet intensivt i over en time.

Weekenden kan bare komme an: Jeg har lavet en sidste generalprøve på indlægget i morgen i Askov og jeg har gjort skiltene klare til rallyprøverne på søndag.

Jeg sender en masse held og lykker til alle der skal op til HTM-prøverne i morgen i Ringsted, jeg ville ønske jeg OGSÅ kunne være med der 😊

Ingen kommentarer: