tirsdag den 25. september 2018

Fokus på Samsø og HTM3

Paddington får en spændende oplevelse med Lille Bjørn og fører (foto: Anita)

Anita og jeg havde aftalt at træne i Viby i dag, og denne gang havde jeg en plan for begge hundene.

Med Max varmede jeg op med et par rallystarter (den ene med Osseaus hale viftende i hovedet), bakke langt og en stribe move-on, hvor jeg startede med at sidde på hug, endte med at ligge og så trinvis rejste mig til stå – når det bliver flydende, bliver det fantastisk 😊

Så var der ugens challenge til Johannas træning på fredag. Hund udfører adfærd på verbal kommando indtalt på telefon. Jeg startede med en sekvens på 4-5 move-on kommandoer, som blev optaget samtidig med, at Max gik rundt om mig. Derefter afspillede jeg det, mens jeg stod stille. Ingen reaktion. Ny indspilning, ny afspilning, ingen reaktion. Jeg hjalp med lidt håndtegn, og der kom lidt gang i ham. Men jeg må træne igen under helt neutrale forhold. Hans ansigtsudtryk første gang var ubetaleligt, jeg tror virkelig at han tænkte at nu havde det slået klik for mig 😉

Så kom vi til HTM-delen: først Osseau, så Max, Osseau igen og endelig Lille Bjørn.

Med Max har jeg visualiseret Liberty Bell en del gange, og vi forsøgte os med en fuld udgave med musik. Der var en masse godt, men føreren skal øve sig en hel del mere, så han har styr på koreografien, så skal det nok blive godt. Jeg gik 1½ gang uden Max, og ja, der mangler en del. Og det vil også være en stor hjælp for Max, hvis jeg siger de rigtige kommandoer…

Vi fortsætter træningen, og det skal nok ende med at blive til et godt HTM3-nummer på Samsø.

Med Lille Bjørn havde jeg planlagt 1) at gå nummeret med musik og Paddington, så jeg kunne få styr på koreografien, 2) gå et fuldt HTM2-nummer med Lille Bjørn og 3) Træner nogle positioner med Lille Bjørn OG Paddington.

Men inden jeg gik i gang fortalte jeg Anita om mine overvejelser. Jeg kan ikke have et i nærheden af færdigt HTM3-nummer klar til Samsø. Jeg kunne vælge at gå op i senior (derfor punkt 2 ovenfor). Men jeg ville også ærgre mig rigtigt meget, hvis jeg missede den måske eneste chance for at gå klasse 3 med Lille Bjørn.

Så faktisk har jeg besluttet, at jeg uanset hvor langt vi er nået, går op i HTM3 med Lille Bjørn på Samsø.

Jeg gik derefter 1) ovenfor, med nogle nye ideer, og noget der begynder at ligne en historie! Derefter hentede jeg Lille Bjørn, og vi gik en fuld udgave uden Paddington, men hvor jeg forsøgte at have hænderne der, hvor jeg ville holde Paddington. Jeg introducerede P2 bakke og P3 bakke, og de var meget lovende.

Enden på det hele blev en konstatering af, at nummeret på Samsø bliver MED Paddington, som jeg ellers troede ville være for svær at indarbejde. Hvis jeg går ind med den rette indstilling og et stort smil både udvendigt og indvendigt – og det gør jeg naturligvis!!! – får vi den fedeste oplevelse i ringen!

Nu begynder jeg virkelig at glæde mig til HTM-prøverne. To nye numre i HTM3, Lille Bjørns debut i klassen et år efter at han debuterede i HTM. Og Max midlertidige afsked med HTM3, et år efter at han debuterede i klassen.

PS: Anita og Osseaus nummer er fantastisk - jeg er ret ærgerlig over ikke at kunne se det på lørdag til prøven in Ringsted.

Lidt bagvendt, men her er et foto fra den skønneste morgen:


Ingen kommentarer: