søndag den 16. september 2018

Rally og mere Simple Life


I dag arrangerede Sorø Hundevenner og Sydkystens Hundeskole 3. kvartals runde af Rallydysten med i alt 24 tilmeldte hunde. Stine, Susanne, Amanda og jeg mødtes lidt i 8 for at gøre klar, Sorø Hundevenner havde sørget for buffet med ost, brød, kaffe mv., det var fantastisk.

Vejret var perfekt hundevejr, og det var bare det skønneste arrangement.

Vi startede med championklasse med 6 ekvipager, Stine skulle dømme, og hun indrømmede at det var lidt skræmmende at skulle være dommer, når 3 DKK-dommere (Amanda, Conni og jeg) skulle op hos hende. Men hun gjorde det virkelig godt, gode bedømmelser og fin feedback!

Jeg var på som nr. 4 af 6, fin opvarmning, og så skete der alligevel lidt underlige ting. Mens Max var i line kom Amanda og Osseau og han trak helt vildt for at komme hen til dem. De fik lov at hilse, og jeg gjorde klar til opvarmning, tog linen af og han strøg hen for at drikke noget vand. Hmmm.

Derefter havde vi et fint opvarmningsforløb. Jeg havde hele tiden været helt rolig, og gik på banen med den rigtige fornemmelse. Da vi kom til det fjerde skilt forlod Max banen, ud mod Mathilde og Boogie, rundt om dem og direkte tilbage til mig. Jeg signalerede, at vi lavede øvelsen om, og derefter kørte det knivskarpt, der var to ommere yderligere. Vi endte med 1 x 1, 3 x ommer og 1 x ude af kontrol = 87 point. Og bedst af alt, den rigtigt gode fornemmelse.

Jeg kunne ikke høre det selv, men iagttagere mente at det var noget larm fra miljøstationen, der kunne have været årsagen til, at Max var løbet. Jeg ved det ikke, men bundlinjen er, at det går fremad, rigtigt godt endda. Max og jeg har fået glæden ved rally sammen tilbage, og det er altså ret fedt.

Jeg skulle selv dømme ekspert og øvet, og havde dermed også fornøjelsen at skulle dømme Mathilde og Boogies debut i ekspertklasse. Det var en meget flot debut. Der var en øvelse på højre side, som ikke lykkedes og kostede 10 point, og så var der lidt småtteri, så de endte med flotte 80 point.

Mathilde skulle også gå med Max i Juniorklasse (med Stine som dommer), og hold da op hvor var det flot. Jeg blev helt blød indeni, da jeg så den kontakt der var fra start og hele vejen igennem. Der var et enkelt sted der skete noget uventet, det kostede en 10’er, men øvelser, der tidligere har drillet lidt sad lige i skabet, og jeg kunne uden nogen slinger fortælle Mathilde, at det er det flotteste jeg har set de to lave sammen. 90 point er superflot, alt andet sad lige i skabet.

Stemningen var supergod, også blandt en gruppe begyndere, som ikke helt fik styr på deres hunde i dag, vi håber de komme ri gang næste gang, vi har allerede fastlagt datoen til 14. oktober.

Jeg har afstemt kalender med Amanda, vi er ved at gøre klar til at lancere en ny runde af Rallyinstruktøruddannelsen i første halvdel af 2019. Jeg har tjekket rallyprøver, og har virkelig fået blod på tanden med Max, som man kan se af kalenderen http://bordertoborder.dk/docs/traening/kalender.php

Prøven 9. februar 2019 i Herringløse afholdes af Sydkystens Hundeskole, og jeg har fået overtalt Charlotte Lia til at være prøveleder i starten, så jeg kan have fokus på at gå op med Max både hos Anita og Amanda, og jeg har fået Amandas ok for at gå op, selvom det er imod princippet om ikke at gå op til prøver, jeg selv arrangerer.


Amanda havde tre poser æbler med fra Anita, og det resulterede i at jeg fik lavet en portion æblegrød, og vi prøvesmagte en lille portion med piskefløde. Mums. Vi har en stribe andre opskrifter, som vi skal have afprøvet, så de mange æbler kommer bestemt til at gøre gavn.

Håret i postkassen, sådan har jeg det bestemt ikke, men IPA’en med det navn skulle smages, og den var fremragende.

Der var en masse mellemregninger, men jeg endte i Irma i Greve, købte jomfruhummer og en Simple Life Chardonnay, og så er der dømt aftenhygge lige om lidt.

Ingen kommentarer: