torsdag den 27. september 2018

Spontan HTM-træning


Man kan diskutere hvor spontant det er, når træningen planlægges dagen i forvejen, men jeg havde virkelig brug for at arbejde med begge hundenes HTM-programmer, bookede hallen i Viby i går aftes og vi trænede en time sidste på eftermiddagen, vel 35 minutter effektivt.

Jeg startede med at gå Lille Bjørns program alene med Paddington, jeg har allerede meget bedre styr på, hvordan jeg skal holde Paddington i de forskellige positioner. Jeg véd, jeg skal gøre meget mere ud af koreografien og mit skuespil, med det kommer. Derefter varmede jeg Lille Bjørn op, hvorefter jeg gik programmet to gange med Lille Bjørn, Paddington og musik.

Der er så meget, der allerede fungerer fint, og selvfølgelig en masse, der kan forbedres. Lille Bjørn bliver distraheret, når jeg går med Paddington, men mindre og mindre, så også her, hjælper det at træne 😉

Han blev helt klart træt til sidst, men han sparer heller ikke sig selv, når vi træner – fuld intensitet, og belønningerne er endnu vildere!

Max blev varmet op med en rallysekvens. Liberty Bell blev sat i gang og så gik vi i gang. Jeg tror vi gik det fulde nummer cirka 2 gange, men kun indimellem så det ”passede” til musikken. Jeg havde fokus på overgangene og positionsindtagelsen. Det virkede ret godt.

Planerne for de kommende uger er for Lille Bjørns vedkommende fortsat træning med Paddington, så han ender med bare at være ligegyldig. For Max stort set kun momenttræning. Og for begge programmers vedkommende skal de gås uden hund mange gange inkl. en masse visualiseringer.

Jeg huskede også at træning af Max i øvelsen, hvor han skal udføre move-on ud fra mine indtalte kommandoer. Det blev ikke meget bedre, det er helt tydeligt et helt forkert billede for ham, at lyden ikke kommer fra min mund.

I morgen står den på tricktræning med Max, lørdag indlæg på DKKs arrangement på Askov Højskole ”Hvad skal der til, for at I som klub eller kreds kan tilbyde en helt ny aktivitet?” og søndag skal jeg dømme rally i Måløv. Så en weekend med hundeaktiviteter, bare ikke mine egne. Vi tager revanche i oktober.

Ingen kommentarer: