fredag den 29. november 2019

Spejling, øjne, gamle vine, hunde og Bornholm


Titlen er måske ikke så elegant, men det er dagens fem emner, som er nævnt 😊

I går aftes var jeg sammen med cirka 40 andre til Lea Nors foredrag ”Din hund er dit spejl” som blev afholdt i Pavillonen på Herthadalen.

Jeg vil ikke forsøge at referere det 3 timer lange foredrag 😊, men kort opsummere, hvad jeg noterede.

Man skal erkende sine gode og dårlige følelser, og elske dem – det er ok at have dårlige følelser og reaktioner, og elske dem, og gøre noget ved dem. Hund og fører afspejler hinanden, og vi skal være bevidste om, hvordan vi selv vil opfattes, når hunden spejler sig i os. Hunden påvirkes af vores følelser, eller som jeg har hørt flere andre sige: Hunden kan læse vores tanker, derfor skal vi tænke ordentligt!

Vi skal tillade hunden at være sig selv. Hunden er i nuet og tænker ikke på i morgen eller næste prøve eller … Her havde vi en af aftenens visualiseringer, hvor vi skulle visualisere med en af vores hunde, og jeg fik en meget fin visualisering med Max, når vi er bedst.

Så kom en spændende gennemgang af fire hundepersonlighedsprofiler: Den sensitive, legebarnet, prinsen/prinsessen og kongen/dronningen. For hver profil blev vi præsenteret for karakteristika, udfordringer, styrker, læring.

Jeg lavede selvfølgelig et skema undervejs og gav Lille Bjørn, Max og Otto point i forhold til de enkelte kategorier. Lille Bjørn er prins, Max sensitiv og Otto legebarn.

Hvis jeg havde vidst at Lille Bjørn var prins ville jeg havde gjort en del anderledes, men jeg har da lært af det.

Max er sensitiv, jeg har bare været længe om at agere ud fra hans præmisser.

Otto får forhåbentlig en meget bedre fører end de andre 😉

Et kort gruppearbejde (jeg var sammen med Christina), hvor vi skulle kategorisere vores hunde 😊

Til sidst hørte vi om relationer mellem hund og handler.

Det var virkelig et foredrag, der gav mig mange flashbacks til situationer, træninger, instruktører mv. fra mit hundeliv og gav mig en god fornemmelse af, at jeg er nået til de helt rigtige erkendelser i forhold til mit arbejde med alle tre hunde.

Det fundamentale er at forstå og acceptere hunden på dens præmisser, og så afpasse sin træning og sine mål efter det. Ja, det kan godt være at Max skulle være min LP-hund, men han viste mig, at det skulle han ikke, så vi fandt på en masse andet …

* * *

Jeg er vist som mænd er flest i forhold til at erkende egne skavanker. Mit syn er gradvis blevet dårligere over en periode og jeg har ikke rigtigt gjort noget ved det. Forrige mandag havde jeg aftalt tid hos min lokale optiker, og den var god nok, at den var helt gal med mit højre øje. Jeg fik en tid hos en øjenlæge i mandags og blev straks rådet til operation for grå stær. I dag var jeg til forundersøgelse og operationen af højre øje er aftalt til 10. december. Venstre øje bliver der taget stilling til 19. december, når jeg er til kontrol, men det skal definitivt også opereres.

Der er en lille risiko, det er der ved stort set alt, og alle jeg har nævnt det for siger, at det er uskyldigt og bliver godt osv. Jeg hader bare tanken om at blive opereret i øjet …

I praksis kan man se forandringen ved at mine 10+ år gamle briller er taget i brug igen.

* * *

Jeg har en ganske beskeden ”vinkælder”. For en uge siden bestilte jeg 30 flasker, og er dermed oppe på 92 flasker i alt. I takt med at Kirsten og jeg er begyndt at interesse os en del for naturvine, har vores vinsmag ændret sig noget, og gamle favoritter er ikke længere ligeså spændende.

Jeg, som elsker systematik, har haft mange forskellige registreringer af vine gennem tiden, men den aktuelle har jeg det egentlig bedst med: et Excel-ark med præcis de kolonner, jeg har brug for.

Ved oprydning/ordning i dag kunne jeg igen, igen konstatere at der er 20 (jeg talte det præcist op i dag) flasker, som ”bare” er der. Det er typisk hvide og/eller ædelsøde, som jeg sætter stor pris på, men som ikke bare bliver åbnet, på samme måde som en flaske champagne eller rødvin.

I dag blev de samlet i to kasser og er stillet i garagen, og jeg har lovet mig selv, at næste gang vi skal have vin, så snupper jeg en af de 20, åbner den og smager den, og hvis den er kassabel (odds er gode for det), så bliver den hældt ud. Hvis den er drikkelig, så bliver den nydt, sikkert ikke til maden, men senere på aftenen.

Der er bl.a. en 1989 Wormser Liebfrauenmorgen Beerenauslese fra Andreas Oster Weinkellerei, er den drikkelig? Jeg véd det ikke, men en dag bliver den testet!

* * *

Da jeg var hjemme i dag, og Kirsten ikke er helt frisk, havde jeg fornøjelsen af lufteturene.


Med Max og Otto en tur på lige godt 5 kilometer.

Med Lille Bjørn en tur på lige knapt 1 kilometer, uden line og ned til vandet, der var lavvandet, så vi gik, der hvor der normalt er vand. Nøj hvor han nød, at det kun var os to!!!

* * *

I morgen går turen til Bornholm for fjerde gang i år.

Jeg var til rallyprøver i marts (med Anita og Amanda som dommere), Kirsten og jeg holdt ferie i juni, vi holdt ferie med svenskerne i august, og så i morgen er det igen rallyprøver (med Conni som dommer).

Max og har været til 26 championprøver i år, og er blevet bedømt 7 gange af Anita, 6 af Amanda og 5½ af Conni (½ pga. to dommere ved ÅH), og 7½ af 7 andre dommere

Turen er nøje planlagt, så jeg kan nå til Rønne i morgen efter at have været oppe og handle øl fra Small Batch Brewery, vi skal overnatte i en lejlighed i det tidligere Svaneke Savværk og jeg skal spise på Vinøst, og måske have en enkelt øl på Svaneke Bryghus Restaurant.

Jeg har lovet Max, at vi får en dejlig tur, så fokus bliver på nogle gode ture på skønne Bornholm.

Næste år på Bornholm er allerede langt i planlægningen. Der er rally til marts og august (hvor jeg selv skal dømme) og til juni skal vi holde ferie med svenskerne.

Jeg glæder mig til hver eneste tur, der sker så meget spændende på Bornholm, og kombinationen af at holde ferie, kunne nyde den fantastiske natur, få skønne gastronomiske øvelser, opleve lokalt håndværk og gå til prøver/dømme prøver. Det er win-win.

Max og jeg er sikre på at vi får en dejlig weekend!

Ingen kommentarer: