mandag den 4. november 2019

Nye, gamle og nordiske – rally i massevis … og lidt Nose Work


I dag havde Mette, Mathilde og jeg næstsidste træningsrunde inden Årets Hund finalen på lørdag. Jeg havde efter aftale brugt de samme 15 skilte som sidst, alt det ”svære”, 7 stationære øvelser, masser af sitter osv.

Lille Bjørn var en anelse overtændt, og gøede ret vedholdende, og ville bestemt ikke med sin gode vilje sitte. Mathilde håndterede det fantastisk (jeg tror ikke jeg kunne have håndteret det lige så roligt), og gik to flotte baner under betingelserne. Vi fik talt om, hvordan forskellige situationer skulle håndteres, hvis de opstod på lørdag, og Mathilde er helt cool med det. Bortset fra det kørte Lille Bjørns hale konstant, han hygger sig vist meget godt.

Derefter blev det Max’ tur, og han var også lidt oppe at køre og peb en del. Men hans hale kørte konstant, og Mathilde og han gik en superflot første bane. Den anden var næsten lige så flot. Mathilde går flot og stabilt med Max, og hun er blevet virkelig dygtig til at give kommandoerne (og forkommandoerne) meget præcist, så Max ikke er i tvivl.

De få gange der var tendens til snus, var hun straks klar til at støtte, og så var der fuld kontakt igen.

Det er virkelig skønt at opleve det flotte samarbejde.

Finalen på lørdag bliver Lille Bjørns sidste officielle rallyprøve, og det bliver lidt vemodigt.

Prøverne lørdag bliver også de sidste officielle med de gamle rallyskilte.

Jeg pakkede dagens ”gamle” skilte væk og gjorde finalebanen fra NM i søndags klar, jeg skal undervise om nordisk klasse for Johanna i morgen aften, og naturligvis skal deltagerne gå finalebanen!

Det glæder jeg mig ret meget til 😊 Der er ekstra meget at fortælle efter at skiltene har haft deres officielle debut ved et mesterskab, og der er allerede er taget hul på fortsættelse i forhold til NM/VM.

Sørme om jeg ikke også er i gang med at designe baner til 16. november, og det er de nye skilte, så jeg jonglerer med tre sæt skilte lidt tid endnu!


Jeg skulle have haft Lille Bjørn til Nose Work træning i aften, men da Otto og Max, som normalt træner tirsdag, bliver ”snydt” i morgen, valgte jeg at tage Max med i stedet, han havde meget mere brug for (og lyst til) at komme afsted, og vi havde en dejlig træningsrunde med en masse udfordrende søg. Skift mellem høje og lave, mange tærskelsøg, der skulle virkelige arbejdes med Max’ tempo og at få ham til at søge tættere i hjørner mv.


Meget lærerigt, og meget fine fremskridt. Max er virkelig blevet meget dygtigere til at påvise høje kilder. Merete og jeg fik også talt om muligheden for at Sydkystens Hundeskole kunne arrangere en Nose Work prøve i samarbejde med hende, og jeg er jo ufatteligt nem at lokke, så jeg vender lige ideen.

En dejlig omsorgsdag, lige efter mit hoved.

Ingen kommentarer: