tirsdag den 4. december 2018

Karakter for indre ro – og noget nyt legetøj


I dag var vi allerede kommet til sidste runde af anden runde af Amandas Rallykonkurrencetræningshold. Det er et enkelt og smart koncept, som jeg har haft utrolig stor glæde af: en hel bane hver gang, gennemgang ud fra egne kriterier, tilbagemelding – og i anden runde individuel tid, hvor jeg typisk har bygget videre på det, der skete i første del.

Jeg var som sædvanlig med til at stille banen op, og Max var White dog, så der kunne justeres lidt på banen.

Første runde, god opvarmning, og Max var ok på, da vi gik banen, ingen snus og flot fokus. Jeg synes vi gik en ret fin bane, og det synes Amanda også. Men førerens indre ro blev vurderet til 7, hvor den sidste gang var 10. Se, det var et godt udgangspunkt for at diskutere roen, som jeg følte var næsten lige som sidst. Nå nej, jeg gik for hurtigt til sidst; der var nogle situationer, hvor jeg virkede lidt resultatorienteret (men ikke selv følte det). Men hunden er svaret, og Max havde – sagde Amanda – ikke været helt på hele vejen.

Der var også et par tekniske tilbagemeldinger, om min venstre fods adfærd (!) i skift side foran, og om hundelængder i bakke væk fra fører (Max bakkede nærmere 5 end 3 længder).

Jeg trænede lidt inden Max kom i bilen, og han kom ud igen cirka da Poul & Rosa, som var før os, var gået i gang med deres individuelle tid, til lidt træning og lidt ro.


Jeg arbejdede hos Amanda med skift side foran, og hvis jeg går i det relativt langsomme tempo, som jeg gjorde sidste, hvor vi gik fantastisk, er det så flot. Så tilbage til start, og gå den fulde bane bare med start på højre side. Der var et par steder, hvor jeg kunne mærke, jeg blev hektisk, og højt sagde til mig selv, at jeg skulle sætte farten ned. Jeg huskede ved dæk under gang at stoppe op efter rundturen og trække vejret dybt, og kunne mærke roen komme tilbage. Jeg huskede at holde øje med Max, og rose, når han gik fantastisk, og belønne undervejs. Det var fantastisk træning, og det føltes ligesådan – fantastisk!!!

Det med at give karakter for indre ro er en fantastisk idé Amanda!

Vi fik også målt Max, og jeg fik et mere præcist billede af hvad 3 hundelængders bakning er, og ja, jeg har en tendens til at bakke ham meget længere …

Dejlig træning og til alt held, har Amanda fået booket hal næste år også, så træningen kan fortsætte, dog om onsdagen, som da vi startede. Det betyder så til gengæld, at jeg kan vende tilbage til Meretes Nose Work hold om tirsdagen, og så er det hele igen gået op i en højere enhed.


Præmierne til nytårsprøverne er kommet i dag, jeg har kun bestilt legetøj i kategorien jul, og det ser altså utroligt sødt ud også i virkeligheden. Conni, som skal dømme en af prøverne, har allerede ønsket fru Rensdyr (og naturligvis er det reserveret til hende). Jeg synes det er underligt, at jeg kan stå og blive fascineret over sådan noget legetøj, lidt miljøskadet er jeg vist blevet af nogle år i hundeverdenen.

Ingen kommentarer: