fredag den 14. december 2018

Rundt om Nordiske mesterskaber i Rally 2019 og FS1 med Max

Præmieoverrækkelse 5. juni 2015, vores
debut i HTM (foto: Laila Stender Bonde)

Fredag den 13. juli 2018 var bestemt ikke en skæbnesvanger dag. Det var dagen hvor Beatrice Palm (Sverige), Iiris Harju (Finland), Solveig Therese Zetterstrøm (Norge) og jeg havde det første møde i NKUs rallyudvalg. Mødet blev afholdt hos DKK i Solrød Strand og må stå som en milepæl i rallysporten i Nordens historie.

Vi var meget på bølgelængde, og for at gøre en lang historie kort er det endt med at vi i dag – i alle fire lande – har kunnet annoncere at det første nordiske mesterskab (NM) i Rally nogensinde afholdes i Danmark den 26.-27. oktober 2019 i Sjællands Agility Center i Ringsted. Reglerne skal godkendes i NKUs bestyrelse i februar 2019, men vi håber, at det ikke giver anledning til problemer.

Jeg må indrømme, at de mange positive reaktioner i dag har overvældet mig. Jamen, det var lige præcis det vi drømte om! En overbygning på rally i alle de nordiske lande, noget at stræbe efter for topekvipagerne i alle lande, og forhåbentlig grundlaget for et endnu mere omfattende internationalt samarbejde i rallysporten.

I udvalget har vi været enige om, at de det var op til hver nation, at fastlægge sine egne udtagelsesregler. De tre andre lande har besluttet at bruge de nationale mesterskaber som udtagelseskonkurrencer.

Nu kommer der nogen afsløringer, som I endelig ikke må lade gå videre!!! Mit oplæg til det danske rallyudvalg var, at vi brugte DKKs 6 prøver i championklasse i 2019 som udtagelseskonkurrencer. Pointopgørelse som til Årets Hund, de bedste tre resultater, og ikke så meget pjat.

Amanda Haue Jakobsson og Karina Green – resten af udvalget - borede lidt i det oplæg. Nordisk klasse, som vi kalder den klasse, man skal gå i til NM, er ikke den samme som championklasse, hvorfor er der ikke kvalifikationsprøver i den samme klasse, som bruges ved NM? Jeg var ikke ret længde om at erkende, at de havde ret og at en nordisk klasse som udtagelseskonkurrence naturligvis var den bedste løsning – der er nogle praktiske udfordringer, men dem finder vi ud af at håndtere.

Det betyder, at ved de 6 DKK-prøver i 2019 bliver der UD OVER de officielle klasser, en uofficiel Nordisk Klasse, og det er den, og den alene, der kan give kvalifikationspoint til landsholdet.

Der er en masse praktiske opgave inden NM, men dem skal vi nok håndtere. Det er en vigtig milepæl at kunne annoncere, at der bliver et NM, og jeg er meget stolt af at være en del af det udvalg, som står bag.

* * *

Det er i dag min første feriedag af 24 😊

Dagen startede på Lægehuset, med en ekstra blodprøve. Jeg får resultatet mandag morgen, og dermed véd jeg, om jeg er i farezonen i forhold til diabetes 2.

Jeg var først på eftermiddagen omkring Nets for at hente min julegave, og derefter kørte jeg videre til Undinehallen, Lonni havde inviteret mig med til træning.

Vi startede med at tale arbejde: NM, hvad hvis der melder sig rigtigt mange til Nordisk Klasse??? Vi ser på det, og har skitseret nogle nødplaner.

Jeg fik fornøjelsen at se Lonni og Morgans FS2-program (hvor vi kun så starten på Garbogaard) og deres HTM3 i en ganske tidlig udgave.

Vi fik talt om Max’ næste musik til FS1, Goldfinger-temaet med Shirley Bassey, The Way You Look Tonight med Fred Astaire, Waterloo Sunset med Kinks og den fulde udgave af When I’m 64. Det endte med at valget faldt på det sidste. Vi fik talt om mulige historier, andre tricks Max kan og Lonni havde en del forbedringsforslag til den nuværende udgave.

Jeg kan godt se, at jeg er lidt for defensiv med Max i FS. Han kan en del mere, end jeg tror han kan, og hvis jeg træner nogle af de nye elementer, så bliver der en god og varieret sammenhæng i forløbet.

Jeg skal nedskrive et program inden min næste træning på tirsdag.

Nå ja, og hvorfor står der så Rundt om i overskriften?

Jeg skulle vise Lonni Max’ pole omkring en imaginær stang. Min kommando: Rundt

Så skulle jeg vise bakke rundt om fører, diskret (NOT!) kropssignal og Rundt.

Så skulle Max og jeg gå det fulde FS1 nummer, og pludselig kom vi til cirkel rundt om fører fra højre. Min kommando … Rundt Okay, endnu en grund til at Max kan virke lidt forvirret, med en fører der bruger samme signal til tre forskellige adfærd …


* * *
Fotoet er fra vores debut i HTM. Den fandt sted i Undinehallen. Der er sket ufatteligt meget siden da.
I dag bliver Max i øvrigt 7½ år :-)

Ingen kommentarer: